Geen Rode Duivels: Dick Advocaat tekent nieuw contract bij Sunderland

© ImageGlobe

Dick Advocaat heeft een contract voor een jaar ondertekend bij Sunderland. De 67-jarige Nederlander werd genoemd als kandidaat-opvolger van bondscoach Marc Wilmots als die naar Schalke 04 zou trekken, maar zal dus niet opnieuw in dienst van de KBVB komen.

Dick Advocaat kwam half maart in dienst bij Sunderland. Hij behoedde The Black Cats voor degradatie uit de Premier League, maar liet daarna weten dat hij de club zou verlaten. De 67-jarige Nederlander zou een punt zetten achter zijn trainerscarrière tenzij hij ergens bondscoach kon worden. Meteen kwam Advocaat in beeld bij de Rode Duivels, die hij al eens coachte in 2009-2010. Bondsvoorzitter François De Keersmaecker gaf ook toe dat Advocaat contact met hem had opgenomen om eventueel Marc Wilmots op te volgen. De huidige Belgische bondscoach verhuist mogelijk naar Schalke 04. Maar Advocaat zal dus niet opnieuw in dienst van de Belgische bond komen.

Op de website van Sunderland legt hij zijn beslissing uit. ‘Het bestuur heeft me na heel wat gesprekken overtuigd dat ik de juiste man voor de club ben. Het was een prachtig gevoel de voorbije maanden deel uit te maken van Sunderland. Het was een erg speciale ervaring. Na gesprekken met Lee (Congerton, directeur), Ellis (Short, voorzitter) en mijn familie zijn we allemaal overtuigd dat dit de juiste beslissing is.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content