De directie van KRC Genk heeft meer uitleg gegeven over het ontslag van coach Mario Been. "We nemen afscheid van iemand waarover niemand twijfelt dat hij een goede trainer en een goed mens is", aldus algemeen directeur Dirk Degraen.

"We vonden het onze plicht om hier naast Mario te staan bij zijn afscheid", zei Degraen. "Dat hij op deze manier de club vaarwel zegt, geeft aan dat hij erg begaan is met de club, ook al is het niet in zijn eigen belang. Zijn ontslag is dan ook geen kwestie of hij goede trainer is of goed persoon. Daar is iedereen het over eens. De vraag is nu alleen of er iemand anders is die de snaar kan raken die Mario op bepaald moment niet meer vond. Mario heeft altijd zelf wel beseft dat er ooit een druppel zou komen die de emmer deed overlopen."

Degraen benadrukte dat er pas na het verlies tegen Waasland-Beveren, de eerste stappen werden gezet om het ontslag van Been in te luiden. "We gaan nu zo snel mogelijk iemand aanduiden om over te nemen. Mogelijk al voor de Europese match van donderdag. We zullen wel zien", besloot Degraen, die ook van de talrijk opgekomen journalisten een applaus vroeg en kreeg voor Mario Been.

Been: 'Spelers moeten laten zien dat ze uit het goede hout zijn gesneden'

Mario Been zelf sluit zijn ogen niet voor de mindere prestaties. "Tot dusver bleef ik het vertrouwen krijgen, maar ik wist dat het op een keertje kon voorbij zijn. Ik heb vanmorgen de spelers nog toegesproken en gevraagd om donderdag (tegen Anzhi) een vervolg te breien aan het succes in Europa. Ik heb bij het buitengaan applaus van hen gekregen. Misschien niet van iedereen even gemeend, maar toch. Het is nu aan hen", aldus de Nederlander.

"De club heeft een offer gepleegd naar mij, maar nu moeten spelers laten zien dat ze uit het goede hout zijn gesneden. Dit is dezelfde ploeg als die waarmee we de beker wonnen en zo veel andere successen boekten. Ik hoop dat mijn ontslag de juiste steun is om weer open te bloeien en play off 1 te halen. Want ik wens deze club het allerbeste, uit de grond van mijn hart. Ik heb hier een enorm fijne tijd gehad, die ik zal koesteren. Ik zal hier zeker nog terugkeren".

Geen verwijten

Been verwijt niemand iets. "Al hebben we misschien toch een aantal inschattingsfouten gemaakt bij de transfers". Hij gaat nu goed nadenken over wat toekomst zal brengen. "Meer aandacht aan mijn gezin besteden en daarna zullen we wel zien." (Belga/INM)

De directie van KRC Genk heeft meer uitleg gegeven over het ontslag van coach Mario Been. "We nemen afscheid van iemand waarover niemand twijfelt dat hij een goede trainer en een goed mens is", aldus algemeen directeur Dirk Degraen. "We vonden het onze plicht om hier naast Mario te staan bij zijn afscheid", zei Degraen. "Dat hij op deze manier de club vaarwel zegt, geeft aan dat hij erg begaan is met de club, ook al is het niet in zijn eigen belang. Zijn ontslag is dan ook geen kwestie of hij goede trainer is of goed persoon. Daar is iedereen het over eens. De vraag is nu alleen of er iemand anders is die de snaar kan raken die Mario op bepaald moment niet meer vond. Mario heeft altijd zelf wel beseft dat er ooit een druppel zou komen die de emmer deed overlopen." Degraen benadrukte dat er pas na het verlies tegen Waasland-Beveren, de eerste stappen werden gezet om het ontslag van Been in te luiden. "We gaan nu zo snel mogelijk iemand aanduiden om over te nemen. Mogelijk al voor de Europese match van donderdag. We zullen wel zien", besloot Degraen, die ook van de talrijk opgekomen journalisten een applaus vroeg en kreeg voor Mario Been. Been: 'Spelers moeten laten zien dat ze uit het goede hout zijn gesneden' Mario Been zelf sluit zijn ogen niet voor de mindere prestaties. "Tot dusver bleef ik het vertrouwen krijgen, maar ik wist dat het op een keertje kon voorbij zijn. Ik heb vanmorgen de spelers nog toegesproken en gevraagd om donderdag (tegen Anzhi) een vervolg te breien aan het succes in Europa. Ik heb bij het buitengaan applaus van hen gekregen. Misschien niet van iedereen even gemeend, maar toch. Het is nu aan hen", aldus de Nederlander. "De club heeft een offer gepleegd naar mij, maar nu moeten spelers laten zien dat ze uit het goede hout zijn gesneden. Dit is dezelfde ploeg als die waarmee we de beker wonnen en zo veel andere successen boekten. Ik hoop dat mijn ontslag de juiste steun is om weer open te bloeien en play off 1 te halen. Want ik wens deze club het allerbeste, uit de grond van mijn hart. Ik heb hier een enorm fijne tijd gehad, die ik zal koesteren. Ik zal hier zeker nog terugkeren". Geen verwijten Been verwijt niemand iets. "Al hebben we misschien toch een aantal inschattingsfouten gemaakt bij de transfers". Hij gaat nu goed nadenken over wat toekomst zal brengen. "Meer aandacht aan mijn gezin besteden en daarna zullen we wel zien." (Belga/INM)