Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft op een persconferentie bevestigd dat hij gesproken heeft met Patrick Decuyper, CEO van eersteklasser Zulte Waregem. Een verhuis van die voetbalclub naar Antwerpen zou echter niet besproken zijn, wel een project om op korte termijn een Antwerpse topclub met oog voor jong voetbaltalent te "lanceren".

De Wever zei liever nog niet naar buiten te komen met de inhoud van de gesprekken die hij de voorbije dagen voerde. "Ik zie me echter verplicht enkele kwakkels recht te zetten. Zo werd bijvoorbeeld beweerd dat ik een club aan het 'maken' was zonder de Antwerpse voetbalwereld daarbij te betrekken", aldus De Wever.

"Niets is echter minder waar. Ik heb mensen en supporters van Beerschot gesproken en ook een delegatie van Antwerp, dat laatste was een constructief en aangenaam gesprek over hun toekomst en die van het Antwerpse voetbal."

Volgens De Wever heeft een gesprek met Patrick Decuyper over de mogelijkheid voor Zulte Waregem om volgend seizoen Europees te spelen in het Antwerpse Olympisch Stadion geleid tot een bredere gedachtewisseling over een groot voetbalproject van Decuyper in Zuid-West-Vlaanderen.

Daarbij polste Decuyper of er ook in Antwerpen zoiets zou kunnen gerealiseerd worden. "Ik heb me vervolgens beperkt tot het mensen samenbrengen, van bedrijfsleiders tot de Antwerpse voetbalwereld", zegt De Wever. "Alle elementen lagen op tafel voor een positief project, maar of dat na deze heisa nog geldt, weet ik niet." (Belga/INM)

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft op een persconferentie bevestigd dat hij gesproken heeft met Patrick Decuyper, CEO van eersteklasser Zulte Waregem. Een verhuis van die voetbalclub naar Antwerpen zou echter niet besproken zijn, wel een project om op korte termijn een Antwerpse topclub met oog voor jong voetbaltalent te "lanceren". De Wever zei liever nog niet naar buiten te komen met de inhoud van de gesprekken die hij de voorbije dagen voerde. "Ik zie me echter verplicht enkele kwakkels recht te zetten. Zo werd bijvoorbeeld beweerd dat ik een club aan het 'maken' was zonder de Antwerpse voetbalwereld daarbij te betrekken", aldus De Wever. "Niets is echter minder waar. Ik heb mensen en supporters van Beerschot gesproken en ook een delegatie van Antwerp, dat laatste was een constructief en aangenaam gesprek over hun toekomst en die van het Antwerpse voetbal." Volgens De Wever heeft een gesprek met Patrick Decuyper over de mogelijkheid voor Zulte Waregem om volgend seizoen Europees te spelen in het Antwerpse Olympisch Stadion geleid tot een bredere gedachtewisseling over een groot voetbalproject van Decuyper in Zuid-West-Vlaanderen. Daarbij polste Decuyper of er ook in Antwerpen zoiets zou kunnen gerealiseerd worden. "Ik heb me vervolgens beperkt tot het mensen samenbrengen, van bedrijfsleiders tot de Antwerpse voetbalwereld", zegt De Wever. "Alle elementen lagen op tafel voor een positief project, maar of dat na deze heisa nog geldt, weet ik niet." (Belga/INM)