Geen verrassing: Thorgan Hazard wint de Gouden Schoen

© Belga

Topfavoriet Thorgan Hazard is verkozen tot laureaat van de 60e editie van de Gouden Schoen. Hij is de eerste Belg sinds 2008 die de trofee wint.

De sterkhouder van Zulte Waregem haalde het voor Club Brugge-winger Maxim Lestienne en Anderlecht-goalie Silvio Proto. Michy Batshuayi (Standard) en Jelle Vossen (Genk) vervolledigden de top vijf. Hazard kreeg de meest prestigieuze voetbaltrofee uit handen van Herman Van Rompuy, de voorzitter van de Europese Raad.

De 20-jarige middenvelder was zowel in de terugronde van vorig seizoen als in de heenronde van het huidig voetbalseizoen één van de beste spelers uit de Jupiler Pro League en is dan ook de verdiende winnaar van de Gouden Schoen 2013.

Vorig seizoen leidde de door Chelsea aan Essevee uitgeleende Hazard de West-Vlamingen ei zo na naar de landstitel. In de zomer stond hij dicht bij een overgang naar Racing Genk of Anderlecht, maar hij koos verrassend voor een verlengd verblijf aan de Gaverbeek.

Dit seizoen bleef Hazard presteren. Hij groeide uit tot de absolute sterkhouder van zijn team en zit nu al aan een pak assists en negen competitietreffers. De voorbije weken raakte bekend dat Anderlecht hem graag wil aantrekken. Hazard zelf gaf ook toe dat hij naar het Astridpark wil verkassen, maar een mogelijke overgang zit al een tijdje muurvast. Woensdag was Hazard niet aanwezig op training bij Zulte Waregem.

Thorgan Hazard volgt op de erelijst de Congolees Dieumerci Mbokani op. De eenmalige Rode Duivel is de eerste Belgische winnaar sinds Axel Witsel, de Gouden Schoen van 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content