Volgens de kranten van het Mediahuis gaat het om het Champions League-duel tegen Paris Saint-Germain in 2013, die Anderlecht met zware 0-5-cijfers verloor.

Bank

Deschacht bleef tijdens die wedstrijd weliswaar 90 minuten op de bank en had dus geen actieve rol in het verlies, maar omdat hij niet op voorhand wist dat hij niet zou invallen, blijft de gok strafbaar.

Nog volgens de kranten bedroeg de inzet 50 euro en werd er met de account van Deschacht ook nog op andere wedstrijden van diezelfde speeldag gegokt.

Anderlecht - PSG 0-5

Ontkend

Deschacht mag van zijn advocaat tijdens het onderzoek niet openlijk reageren op de aantijgingen, maar uit zijn verhoor zou wel blijken dat hij alles ontkent. Toen de voetballer in 2008 het ouderlijke huis verliet, zou zijn jongere broer Xavier zijn gokaccount verder gebruikt hebben, zonder dat Olivier daar erg in had.

De zaak van Deschacht verschilt in die zin van die van de drie andere voetballers die het voorwerp van een gokonderzoek zijn - Laurent Henkinet (Waasland-Beveren), Knowledge Musona (Oostende) en Tuur Dierckx (Antwerp) - dat zij enkel op winst van hun eigen ploeg gokten. Henkinet werd intussen ontslagen door zijn club.

Afwachten

RSC Anderlecht liet eerder weten dat het de afloop van het strafonderzoek afwacht en geen commentaar geeft over de zaak zolang het onderzoek loopt. (KVDA)

Volgens de kranten van het Mediahuis gaat het om het Champions League-duel tegen Paris Saint-Germain in 2013, die Anderlecht met zware 0-5-cijfers verloor. Deschacht bleef tijdens die wedstrijd weliswaar 90 minuten op de bank en had dus geen actieve rol in het verlies, maar omdat hij niet op voorhand wist dat hij niet zou invallen, blijft de gok strafbaar.Nog volgens de kranten bedroeg de inzet 50 euro en werd er met de account van Deschacht ook nog op andere wedstrijden van diezelfde speeldag gegokt.Anderlecht - PSG 0-5Deschacht mag van zijn advocaat tijdens het onderzoek niet openlijk reageren op de aantijgingen, maar uit zijn verhoor zou wel blijken dat hij alles ontkent. Toen de voetballer in 2008 het ouderlijke huis verliet, zou zijn jongere broer Xavier zijn gokaccount verder gebruikt hebben, zonder dat Olivier daar erg in had.De zaak van Deschacht verschilt in die zin van die van de drie andere voetballers die het voorwerp van een gokonderzoek zijn - Laurent Henkinet (Waasland-Beveren), Knowledge Musona (Oostende) en Tuur Dierckx (Antwerp) - dat zij enkel op winst van hun eigen ploeg gokten. Henkinet werd intussen ontslagen door zijn club.RSC Anderlecht liet eerder weten dat het de afloop van het strafonderzoek afwacht en geen commentaar geeft over de zaak zolang het onderzoek loopt. (KVDA)