In de competitie loopt alles op wieltjes voor Club Brugge - na negen speeldagen nog steeds ongeslagen aan de leiding - maar Europees heeft blauw-zwart iets recht te zetten na de zware 4-0 nederlaag in Bordeaux op de eerste speeldag in groep D van de Europa League.

Gehavend

Tegen Maritimo uit Portugal is het vanavond van moeten. Wil Club zijn kansen om Europees te overwinteren gaaf houden dan is nieuw puntenverlies geen optie, zo maakte ook algemeen manager Vincent Mannaert al duidelijk in de kranten.

Trainer Georges Leekens kan alvast geen beroep doen op enkele basisspelers. Zo zijn Ryan Donk, Jim Larsen, Niki Zimling, Lior Refaelov, Mémé Tchité en Thomas Meunier geblesseerd en is ook Jorgensen nog een vraagteken. De Deen behoort wel tot de selectie.

Eerste keer

Maritimo, dat pas voor het eerst in de clubgeschiedenis deelneemt aan de Europa League, is op papier de zwakste ploeg in groep D, maar niettemin een te duchten tegenstander.

Op de eerste speeldag in de Europa League speelde de club uit Funchal thuis 0-0 gelijk tegen Newcastle United. In de Portugese competitie staat Maritimo na vijf speeldagen op de twaalfde plaats. (KVDA)

In de competitie loopt alles op wieltjes voor Club Brugge - na negen speeldagen nog steeds ongeslagen aan de leiding - maar Europees heeft blauw-zwart iets recht te zetten na de zware 4-0 nederlaag in Bordeaux op de eerste speeldag in groep D van de Europa League. Gehavend Tegen Maritimo uit Portugal is het vanavond van moeten. Wil Club zijn kansen om Europees te overwinteren gaaf houden dan is nieuw puntenverlies geen optie, zo maakte ook algemeen manager Vincent Mannaert al duidelijk in de kranten. Trainer Georges Leekens kan alvast geen beroep doen op enkele basisspelers. Zo zijn Ryan Donk, Jim Larsen, Niki Zimling, Lior Refaelov, Mémé Tchité en Thomas Meunier geblesseerd en is ook Jorgensen nog een vraagteken. De Deen behoort wel tot de selectie. Eerste keer Maritimo, dat pas voor het eerst in de clubgeschiedenis deelneemt aan de Europa League, is op papier de zwakste ploeg in groep D, maar niettemin een te duchten tegenstander. Op de eerste speeldag in de Europa League speelde de club uit Funchal thuis 0-0 gelijk tegen Newcastle United. In de Portugese competitie staat Maritimo na vijf speeldagen op de twaalfde plaats. (KVDA)