Genk, Gent en Club Brugge gaan door naar halve finales beker

In de eerste drie kwartfinales van de beker van België maakten Genk, Gent en Club Brugge hun favorietenrol waar.

Racing Genk won in de Cristal Arena met 2-1 van Moeskroen-Péruwelz. Neeskens Kebano (36. en 44.) zorgde voor de rust voor de Genkse doelpunten, de tegentreffer van David Hubert van op de stip in de 89e minuut kwam te laat voor de bezoekers.

De Genkenaars namen zo enigszins revanche voor de zware 0-4 competitienederlaag die ze tegen de Henegouwers opliepen. De ploeg van Peter Maes heeft haar zinnen op de Beker gezet. Vorig seizoen sneuvelde ze al in de zestiende finales tegen tweedeklasser Racing Mechelen, in 2014 waren de kwartfinales het eindstation. Nog een jaar eerder leverde een knappe campagne Bekerwinst op na een 2-0 zege in de finale tegen Cercle Brugge.

Ook Diaby maal 2

Club Brugge had in ’t Kuipje weinig moeite met een veredeld B-elftal van rode lantaarn Westerlo, dat alles op de competitie wil zetten. Daarom liet coach Bob Peeters heel wat jongens rusten. Vooral achterin stond Westerlo zwak en daar profiteerde Abdoulay Diaby na achttien minuten al van (0-1). Club vergat het daarna af te maken en moest tot de 73e minuut wachten vooraleer Diaby er van op de stip met zijn tweede van de avond 0-2 van maakte. Een wedstrijd om snel te vergeten dus in de Kempen, bij Club kreeg Bjorn Engels zijn eerste basisplaats na meer dan een jaar blessureleed.

AA Gent had in eigen huis tegen KV Mechelen aan een vroeg doelpunt van Brecht Dejaegere (11.) genoeg om de kwalificatie af te dwingen.

De vierde kwartfinale wordt donderdag gespeeld. Dan ontvangt Standard Luik op Sclessin KV Kortrijk. Na afloop van die wedstrijd wordt er meteen geloot voor de halve finales