Genk geraakt niet voorbij Oostende en blijft zevende

Racing Genk heeft in een inhaalwedstrijd van de 21e speeldag in de Jupiler Pro League kostbaar puntenverlies geleden tegen KV Oostende. Het werd 1-1 in de Cristal Arena, de Limburgse gelijkmaker kwam er vanuit buitenspel.

De partij tussen Genk en KVO moest normaal gezien op 27 december van vorig jaar gespeeld worden, maar werd toen omwille van de hevige sneeuwval in extremis afgelast.

In een zoutloze eerste helft was de beste kans voor de thuisploeg, maar het schot van Sekou Cissé spatte uiteen op de lat.

Na de pauze was er wel meteen wat te zien in de Cristal Arena. In de 49e minuut kreeg de thuisploeg een strafschop na een trekfout van Carl Hoefkens in de zestien. Julien Gorius kreeg zo dé kans op de 1-0, maar trapte zijn elfmeter te zwak op Oostende-doelman Ovono.

Aan de overzijde werd een doelpunt van John Jairo Ruiz een kwartier later nog afgekeurd wegens buitenspel, maar in minuut 72 tikte diezelfde Ruiz de 0-1 dan toch in doel. Lang kon de kustploeg echter niet van die voorsprong genieten, want amper twee minuten later lukte Schrijvers vanuit buitenspel de gelijkmaker. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog dé kans op de 2-1, maar Milinkovic-Savic kopte op de lat.

Door de puntendeling laat Genk de kans liggen om opnieuw in de top zes te komen. Het is zevende met 37 punten, één minder dan Charleroi dat voorlopig op de zesde en laatste Play-Off I-plaats staat. Oostende is elfde (29 punten).