Genk lijdt eerste puntenverlies thuis met afstraffing: 0-4

Genk kon met een zege voorlopig mee aan de leiding komen in de Jupiler Pro League. Maar de club leed haar eerste thuispuntenverlies en ging tegen Moeskroen-Péruwelz met zware 0-4 de boot in.

In de eerste wedstrijd van de twaalfde speeldag nam Genk vroeg het initiatief. De Genkse spelers dwongen Moeskroen-Péruwelz in de verdediging en Moeskroen moest rekenen op de tegenaanval. Maar die tegenaanvallen bleken gevaarlijker dan het aanvalswerk van de thuisploeg.

In de 22ste minuut kwam Moeskroen op voorsprong. Tozé Marreco werkte een bal binnen die door de doelman van Genk, Laszlo Koteles, slecht was gecontroleerd.

Een kwartier later was het 0-2 na een kopbaldoelpunt van Anice Badri.

Na de rust begon Genk een nieuw offensief, maar Moeskroen weerde enkele kansen af, van onder meer Buffel en De Camargo, en onderbrak het spel soms met ruwe fouten.

Verdubbeld

Moeskroen kreeg enkele gele kaarten, maar het rood viel bij de tegenpartij. Timothy Castagne werd uitgesloten na een tweede geel, gevolg van een drieste tackle.

Met 10 was het voor Genk onbegonnen werk, en in de toegevoegde tijd wist Moeskroen nog twee keer te scoren, via Luigi Vaccaro (90e+2) en Dimitri Mohamed (90e+5).

Moeskroen klimt met 13 punten naar de elfde plaats, terwijl Genk met 20 punten op plaats 4 blijft.

Genk had tot dusver zijn vijf thuiswedstrijden gewonnen en daarbij maar 4 doelpunten geïncasseerd. Dat doelpuntensaldo werd nu verdubbeld.