Neeskens Kebano speelde zijn eerste thuiswedstrijd voor Racing Genk en toonde zich aan het Limburgse publiek. De Ebbenhouten Schoen schilderde op het kwartier de bal op het hoofd van Igor De Camargo, die de bal voorbij KVM-doelman Gillet kopte: 1-0.

Onorthodox

In de tweede helft kon Kebano zelf scoren. De aanvallende middenvelder kreeg veel ruimte van KV Mechelen en koos na een aantal overstapjes voor het schot. Het leer belandde via verdediger De Witte zomaar in doel. Via een onorthodox doelpunt maakte Genk er 3-0 van. Na een hoekschop kreeg KV Mechelen de bal niet weggewerkt uit zijn strafschopgebied. De Camargo kreeg het leer in de voeten en plaatste zijn poging naast, maar met een gelukje raakte het leer Yoni Buyens nog, die de bal in doel devieerde met de borst.

Voorlopig tweede

In de slotfase kreeg KV Mechelen nog een strafschop voor een overtreding van Buyens op Hanni. Milos Kosanovic miste niet en legde de 3-1 eindstand vast. Dankzij de zege rukken Peter Maes en zijn team voorlopig op naar een met Anderlecht gedeelde tweede plaats in de stand. Genk telt 14 punten. KV Mechelen blijft op 8 punten en is elfde.

(Belga/RR)

Neeskens Kebano speelde zijn eerste thuiswedstrijd voor Racing Genk en toonde zich aan het Limburgse publiek. De Ebbenhouten Schoen schilderde op het kwartier de bal op het hoofd van Igor De Camargo, die de bal voorbij KVM-doelman Gillet kopte: 1-0. In de tweede helft kon Kebano zelf scoren. De aanvallende middenvelder kreeg veel ruimte van KV Mechelen en koos na een aantal overstapjes voor het schot. Het leer belandde via verdediger De Witte zomaar in doel. Via een onorthodox doelpunt maakte Genk er 3-0 van. Na een hoekschop kreeg KV Mechelen de bal niet weggewerkt uit zijn strafschopgebied. De Camargo kreeg het leer in de voeten en plaatste zijn poging naast, maar met een gelukje raakte het leer Yoni Buyens nog, die de bal in doel devieerde met de borst. In de slotfase kreeg KV Mechelen nog een strafschop voor een overtreding van Buyens op Hanni. Milos Kosanovic miste niet en legde de 3-1 eindstand vast. Dankzij de zege rukken Peter Maes en zijn team voorlopig op naar een met Anderlecht gedeelde tweede plaats in de stand. Genk telt 14 punten. KV Mechelen blijft op 8 punten en is elfde.(Belga/RR)