Voor Genk is het de eerste competitiezege sinds 26 september, toen in eigen huis met 3-0 gewonnen werd van promovendus Seraing. Nadien volgde een reeks van vijf nederlagen op rij, achterenvolgens tegen Dinamo Zagreb, Eupen, Charleroi, West Ham en AA Gent. De stoel van Van den Brom was daardoor wat aan het wankelen gegaan, maar na twee zeges op rij kan de Nederlander weer wat ademhalen.

In de stand klimt Genk voorlopig naar een met Eupen en Anderlecht gedeelde zesde plaats, op zes punten van leider Club Brugge. Essevee staat met dertien punten op de veertiende plaats. Zondag staan er met Cercle-Antwerp, Anderlecht-OHL en AA Gent-Union nog drie duels op het programma. Union kan de leiding weer overnemen mits puntengewin in de Ghelamco Arena.

Voor Genk is het de eerste competitiezege sinds 26 september, toen in eigen huis met 3-0 gewonnen werd van promovendus Seraing. Nadien volgde een reeks van vijf nederlagen op rij, achterenvolgens tegen Dinamo Zagreb, Eupen, Charleroi, West Ham en AA Gent. De stoel van Van den Brom was daardoor wat aan het wankelen gegaan, maar na twee zeges op rij kan de Nederlander weer wat ademhalen.In de stand klimt Genk voorlopig naar een met Eupen en Anderlecht gedeelde zesde plaats, op zes punten van leider Club Brugge. Essevee staat met dertien punten op de veertiende plaats. Zondag staan er met Cercle-Antwerp, Anderlecht-OHL en AA Gent-Union nog drie duels op het programma. Union kan de leiding weer overnemen mits puntengewin in de Ghelamco Arena.