Racing Genk heeft in de openingswedstrijd van de 14e speeldag in de Jupiler Pro League dus geen punten kunnen thuishouden.

De wedstrijd in de Cristal Arena begon rampzalig voor de thuisploeg. Na een vrije trap kopte Evariste Ngolok van dichtbij het leer tegen de netten. Genk ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de 'realistische' troepen van Georges Leekens verdedigden met man en macht. Een knal van Igor De Camargo werd gered door Verhulst. Een poging van Kebano belandde in het zijnet.

Mooie krul

Twintig minuten voor affluiten krulde Ayanda Patosi een vrije trap mooi binnen, Köteles was een tweede keer geklopt.

Een heet standje voor het doel van Verhulst resulteerde niet in een Limburgs doelpunt, Gorius trapte de rebound naast. In het slot kon de thuisploeg geen vuist meer maken.

Peter Maes, die vijf jaar coach was in Lokeren, ziet zijn Racing Genk zo achterblijven met 0 op 9.

In de stand is Racing Genk zesde met 20 punten. Lokeren klimt met 14 punten naar de 11e plaats.

(Belga/RR)

Racing Genk heeft in de openingswedstrijd van de 14e speeldag in de Jupiler Pro League dus geen punten kunnen thuishouden. De wedstrijd in de Cristal Arena begon rampzalig voor de thuisploeg. Na een vrije trap kopte Evariste Ngolok van dichtbij het leer tegen de netten. Genk ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de 'realistische' troepen van Georges Leekens verdedigden met man en macht. Een knal van Igor De Camargo werd gered door Verhulst. Een poging van Kebano belandde in het zijnet. Twintig minuten voor affluiten krulde Ayanda Patosi een vrije trap mooi binnen, Köteles was een tweede keer geklopt. Een heet standje voor het doel van Verhulst resulteerde niet in een Limburgs doelpunt, Gorius trapte de rebound naast. In het slot kon de thuisploeg geen vuist meer maken. Peter Maes, die vijf jaar coach was in Lokeren, ziet zijn Racing Genk zo achterblijven met 0 op 9. In de stand is Racing Genk zesde met 20 punten. Lokeren klimt met 14 punten naar de 11e plaats. (Belga/RR)