Genk verslaat Charleroi: 2-0

Na een saaie partij heeft Genk de eerste wedstrijd van de zesde speeldag in de Jupiler League Charleroi gewonnen met 2-0.

Een dag voor de wedstrijd was Neeskens Kebano van Charleroi naar Genk getransfereerd. Enkele dagen eerder kwam Sébastien Dewaest over van Charleroi naar Limburg.

Dewaest werd opgesteld, Kebano nog niet.

Laat in de eerste helft kwam Genk op voorsprong. Castagne zette voor en Julien Gorius schoot schuin voorbij Penneteau. Gorius had kort na de rust kunnen verdubbelen, nadat een schot van Thomas Buffel terugbotste. Penneteau bracht dit keer redding.

Ongevierde goal

Charleroi had in een heel matige partij in de 77ste minuut de kans op de gelijkmaker, maar Dewaest hield een kopbal van Ferber uit het doel.

De oud-Charleroi-speler kon kort daarna zelf scoren, met het hoofd. Hij vierde het doelpunt niet.

Met 10 punten komt Genk op gelijke hoogte met Sint-Truiden en Anderlecht, op 3 punten van leider Oostende.