De allereerste partij in België met behulp van VAR kon u afgelopen weekend al bekijken. Onder toeziend oog van de videoref won Anderlecht de supercup met 2-1 van Zulte Waregem. In de Jupiler Pro League mag Essevee alweer de spits afbijten: Eupen-Zulte Waregem (29 juli) is de eerste partij waarbij de scheidsrechter de videoref kan raadplegen.

De eerste echte topper met VAR tussen twee ploegen die de titel ambiëren is die van AA Gent tegen Anderlecht op 27 augustus: de kampioen van twee jaar geleden tegen de huidige landskampioen.

Elke club zal gedurende de reguliere competitie zes wedstrijden spelen waarbij de scheidsrechter hulp krijgt van assistenten die videobeelden kunnen raadplegen. Dat zijn 48 matchen, goed voor drie uit- en thuiswedstrijden per club.

De videoassistent zal de scheidsrechter op de hoogte brengen van belangrijke en duidelijke missers. De eindbeslissing blijft in handen van de scheidsrechter op het veld, die indien nodig aan de rand van het veld de cruciale fase op een scherm zal bekijken. Een tussenkomst kan ook alleen in vier gevallen: een doelpunt, een penalty, een rode kaart of een bestraffing van een verkeerde speler.

Hieronder kan u de kalender van de eerste acht speeldagen (met VAR) bekijken:

Speeldag 1: KAS Eupen - Zulte Waregem (29/07)

Speeldag 2: Moeskroen - Sporting Charleroi (05/08)

Speeldag 3: Zulte Waregem - Club Brugge (11/08) STVV - Standard Luik (13/08)

Speeldag 4: Waasland-Beveren - Lokeren (19/08)

Speeldag 5: KRC Genk - KV Mechelen (26/08) AA Gent - RSC Anderlecht (27/08)

Speeldag 6: KV Mechelen - KV Oostende (10/09)

Speeldag 7: Lokeren - Antwerp

Speeldag 8: Antwerp - KV Kortrijk

De allereerste partij in België met behulp van VAR kon u afgelopen weekend al bekijken. Onder toeziend oog van de videoref won Anderlecht de supercup met 2-1 van Zulte Waregem. In de Jupiler Pro League mag Essevee alweer de spits afbijten: Eupen-Zulte Waregem (29 juli) is de eerste partij waarbij de scheidsrechter de videoref kan raadplegen.De eerste echte topper met VAR tussen twee ploegen die de titel ambiëren is die van AA Gent tegen Anderlecht op 27 augustus: de kampioen van twee jaar geleden tegen de huidige landskampioen.Elke club zal gedurende de reguliere competitie zes wedstrijden spelen waarbij de scheidsrechter hulp krijgt van assistenten die videobeelden kunnen raadplegen. Dat zijn 48 matchen, goed voor drie uit- en thuiswedstrijden per club.De videoassistent zal de scheidsrechter op de hoogte brengen van belangrijke en duidelijke missers. De eindbeslissing blijft in handen van de scheidsrechter op het veld, die indien nodig aan de rand van het veld de cruciale fase op een scherm zal bekijken. Een tussenkomst kan ook alleen in vier gevallen: een doelpunt, een penalty, een rode kaart of een bestraffing van een verkeerde speler.Hieronder kan u de kalender van de eerste acht speeldagen (met VAR) bekijken:Speeldag 1: KAS Eupen - Zulte Waregem (29/07) Speeldag 2: Moeskroen - Sporting Charleroi (05/08) Speeldag 3: Zulte Waregem - Club Brugge (11/08) STVV - Standard Luik (13/08) Speeldag 4: Waasland-Beveren - Lokeren (19/08) Speeldag 5: KRC Genk - KV Mechelen (26/08) AA Gent - RSC Anderlecht (27/08) Speeldag 6: KV Mechelen - KV Oostende (10/09) Speeldag 7: Lokeren - Antwerp Speeldag 8: Antwerp - KV Kortrijk