Yves Vanderhaeghe leed met AA Gent een pijnlijke 4-1 nederlaag bij zijn ex-club Kortrijk. De kwartfinales worden in één keer afgewerkt, dus is Gent uitgeschakeld. Thomas Foket stond voor het eerst sinds zijn hartoperatie weer in de basis.

De Kortrijkzanen kwamen al na zes minuten op voorsprong, toen Lucas Rougeaux een hoekschop binnenkopte. Lang moest Gent niet wachten op de gelijkmaker. Een minuut na het openingsdoelpunt knalde Mamadou Sylla de rebound binnen na een vrije trap die op de lat beland was.

Kortrijk legde de wedstrijd nog voor de rust in de beslissende plooi door nog twee keer te scoren. Eerst tikte Idir Ouali (25.) een voorzet van Stijn De Smet binnen, daarna maakte Abdul Ajagun (41.) een parel van een doelpunt met een bal vanop de slof. Een kwartier voor tijd dikte de ingevallen Jovan Stojanovic nog aan tot 4-1 op aangeven van Ajagun.

Standard boven

Standard ging met 2-3 gaan winnen op het veld van Oostende. De geschorste Ricardo Sa Pinto zat zelfs niet in de tribune en zag op televisie hoe zijn jongens zich voor de halve finales plaatsten.

Oostende kwam als eerste op voorsprong toen Richairo Zivkovic (18.) een mooie doorsteekpass van Sébastien Siani binnen schoof. Tien minuten voor de rust won Orlando Sa het in de lucht van zijn verdediger en kopte hij de gelijkmaker voorbij Mike Vanhamel.

Met een pracht van een schot vanop de rand van de zestien zorgde Razvan Marin (48.) net na de rust voor de 1-2. Standard leek na zijn tweede doelpunt vlot de controle te behouden, Oostende werd goed vastgezet en vond geen oplossingen meer. Met een plaatsbal in het hoekje telde Renaud Emond (84.) Oostende helemaal uit. Toch kwam de kustploeg diep in de blessuretijd via de ingevallen Zinho Gano nog met de aansluitingstreffer (90+4.). Woensdag volgen nog Genk tegen Waasland-Beveren en Club tegen Charleroi, meteen daarna volgt ook de loting voor de halve finales.

Yves Vanderhaeghe leed met AA Gent een pijnlijke 4-1 nederlaag bij zijn ex-club Kortrijk. De kwartfinales worden in één keer afgewerkt, dus is Gent uitgeschakeld. Thomas Foket stond voor het eerst sinds zijn hartoperatie weer in de basis.De Kortrijkzanen kwamen al na zes minuten op voorsprong, toen Lucas Rougeaux een hoekschop binnenkopte. Lang moest Gent niet wachten op de gelijkmaker. Een minuut na het openingsdoelpunt knalde Mamadou Sylla de rebound binnen na een vrije trap die op de lat beland was. Kortrijk legde de wedstrijd nog voor de rust in de beslissende plooi door nog twee keer te scoren. Eerst tikte Idir Ouali (25.) een voorzet van Stijn De Smet binnen, daarna maakte Abdul Ajagun (41.) een parel van een doelpunt met een bal vanop de slof. Een kwartier voor tijd dikte de ingevallen Jovan Stojanovic nog aan tot 4-1 op aangeven van Ajagun. Standard ging met 2-3 gaan winnen op het veld van Oostende. De geschorste Ricardo Sa Pinto zat zelfs niet in de tribune en zag op televisie hoe zijn jongens zich voor de halve finales plaatsten.Oostende kwam als eerste op voorsprong toen Richairo Zivkovic (18.) een mooie doorsteekpass van Sébastien Siani binnen schoof. Tien minuten voor de rust won Orlando Sa het in de lucht van zijn verdediger en kopte hij de gelijkmaker voorbij Mike Vanhamel. Met een pracht van een schot vanop de rand van de zestien zorgde Razvan Marin (48.) net na de rust voor de 1-2. Standard leek na zijn tweede doelpunt vlot de controle te behouden, Oostende werd goed vastgezet en vond geen oplossingen meer. Met een plaatsbal in het hoekje telde Renaud Emond (84.) Oostende helemaal uit. Toch kwam de kustploeg diep in de blessuretijd via de ingevallen Zinho Gano nog met de aansluitingstreffer (90+4.). Woensdag volgen nog Genk tegen Waasland-Beveren en Club tegen Charleroi, meteen daarna volgt ook de loting voor de halve finales.