Het stadsbestuur zat dinsdagmorgen samen met het bestuur van de voetbalclub, het Mobiliteitsbedrijf en de hulpdiensten om afspraken te maken over een kampioenenviering. 'We hebben alle scenario's bekeken', zei burgemeester Daniël Termont (SP.A). 'Het kan nog altijd dat ze geen kampioen spelen en tweede of derde eindigen. Het is wel duidelijk dat de vraag veel groter is dan de 20.000 zitjes in het stadion. Daarom hebben we de toestemming van de licentiecommissie gekregen om de wedstrijd op groot scherm uit te zenden in het Kuipke.'

In het Kuipke in het Gentse Citadelpark kunnen er maximaal 4.500 mensen op het middenplein, zegt Termont. 'Dat moet voldoende zijn.' De toegang is gratis. De deurenen openen om 18 uur, vol is vol.

Cafés

'Uit veiligheidsoverwegingen zullen we grote schermen op openbare domeinen niet toelaten. In cafés mag de wedstrijd wel vertoond worden, maar niet op de openbare weg. We hebben geen tijd gehad om een politiereglement uit te werken over het tonen van wedstrijden zoals voor het WK.'

De wedstrijd in en tegen Anderlecht zondag wordt uitgezonden in de Ghelamco Arena. Wie nog een ticket wil kopen, zal 1 euro betalen, de opbrengst gaat naar een goed doel.

Selfies

De club en de stad willen vermijden dat de supporters op het veld komen als Gent in eigen huis de titel pakt. 'We vragen aan de supporters om niet te proberen op het terrein te lopen. Dat grasveld is zo gevoelig. Doe het niet uit respect voor de club, en met het oog op het volgende seizoen. De spelers komen zelf bij de supporters op de rondgang en dan kunnen er genoeg selfies gemaakt worden', zegt Termont.

Voorzitter Ivan De Witte van KAA Gent waarschuwt voor overdreven optimisme. 'We zijn er nog niet. We hebben nog een heel moeilijke wedstrijd voor de boeg. Als we donderdag winnen is er eerst een sober, officieel moment waarop de beker overhandigd wordt. Daarna kan tijdens de rondgang iedereen zijn emoties tonen. De spelers zullen beschikbaar zijn om contact te hebben met de supporters. We willen het stadion sluiten rond 2 à 3 uur bij winst. Bij verlies zal het eerder rond 11 uur zijn.'

Zwarte markt

De club heeft aangifte gedaan bij de politie dat er op de zwarte markt tot 350 euro geboden wordt voor een ticket voor de wedstrijd van donderdag.

AA Gent - Standard wordt afgetrapt om 20.30 uur, hetzelfde tijdstip als KV Kortrijk - Anderlecht en Charleroi - Club Brugge. Bekijk de mogelijke scenario's. (Belga/KVDA)

De ontknoping van Play-off 1 is donderdagavond ook live te volgen op Knack.be

Het stadsbestuur zat dinsdagmorgen samen met het bestuur van de voetbalclub, het Mobiliteitsbedrijf en de hulpdiensten om afspraken te maken over een kampioenenviering. 'We hebben alle scenario's bekeken', zei burgemeester Daniël Termont (SP.A). 'Het kan nog altijd dat ze geen kampioen spelen en tweede of derde eindigen. Het is wel duidelijk dat de vraag veel groter is dan de 20.000 zitjes in het stadion. Daarom hebben we de toestemming van de licentiecommissie gekregen om de wedstrijd op groot scherm uit te zenden in het Kuipke.' In het Kuipke in het Gentse Citadelpark kunnen er maximaal 4.500 mensen op het middenplein, zegt Termont. 'Dat moet voldoende zijn.' De toegang is gratis. De deurenen openen om 18 uur, vol is vol.'Uit veiligheidsoverwegingen zullen we grote schermen op openbare domeinen niet toelaten. In cafés mag de wedstrijd wel vertoond worden, maar niet op de openbare weg. We hebben geen tijd gehad om een politiereglement uit te werken over het tonen van wedstrijden zoals voor het WK.' De wedstrijd in en tegen Anderlecht zondag wordt uitgezonden in de Ghelamco Arena. Wie nog een ticket wil kopen, zal 1 euro betalen, de opbrengst gaat naar een goed doel.De club en de stad willen vermijden dat de supporters op het veld komen als Gent in eigen huis de titel pakt. 'We vragen aan de supporters om niet te proberen op het terrein te lopen. Dat grasveld is zo gevoelig. Doe het niet uit respect voor de club, en met het oog op het volgende seizoen. De spelers komen zelf bij de supporters op de rondgang en dan kunnen er genoeg selfies gemaakt worden', zegt Termont. Voorzitter Ivan De Witte van KAA Gent waarschuwt voor overdreven optimisme. 'We zijn er nog niet. We hebben nog een heel moeilijke wedstrijd voor de boeg. Als we donderdag winnen is er eerst een sober, officieel moment waarop de beker overhandigd wordt. Daarna kan tijdens de rondgang iedereen zijn emoties tonen. De spelers zullen beschikbaar zijn om contact te hebben met de supporters. We willen het stadion sluiten rond 2 à 3 uur bij winst. Bij verlies zal het eerder rond 11 uur zijn.' De club heeft aangifte gedaan bij de politie dat er op de zwarte markt tot 350 euro geboden wordt voor een ticket voor de wedstrijd van donderdag. AA Gent - Standard wordt afgetrapt om 20.30 uur, hetzelfde tijdstip als KV Kortrijk - Anderlecht en Charleroi - Club Brugge. Bekijk de mogelijke scenario's. (Belga/KVDA)