Gent en Club Brugge mochten gaan rusten bij een 0-0 stand, na een gesloten eerste helft waarin het voor beide ploegen in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen nog aftasten was. De Gentenaars, zonder nieuwkomers op het wedstrijdblad, bouwen duidelijk voort op de succesformule die hen vorig seizoen de eerste landstitel in de clubgeschiedenis opleverde en speelden herkenbaar voetbal. Laurent Depoitre werd voorin gezocht, maar te vaak niet gevonden. Een bedrijvige Milicevic (2x) en Raman probeerden het vanuit de tweede lijn.

Bij Club - op halve sterkte zonder Ryan, Meunier, Engels, Duarte, Gedoz en Refaelov - was het na een wisselvallige voorbereiding allemaal wat rommelig, vooral in de aanvalslinie, waarin een snedige Diaby zich vaak te diep liet terugzakken. Het leverde dan ook amper doelgevaar op.

Achterin zat het slot stevig op de deur, met aanvoerder Simons vaak als extra centrale verdediger, waardoor de flanken zich wat aanvallender konden uitleven.

Wissel Moses Simon

Ook na de pauze bleven de Gentenaars de betere ploeg, maar scoren lukte niet voor de Buffalo's. De inbreng van woelwater Moses Simon bracht daar al snel verandering in. De Nigeriaanse jeugdinternational zette zich goed door op links en bereikte Depoitre, die knap van zijn bewaker wegdraaide en met een schot in de benedenhoek Bruzzese dan toch te grazen nam.

AA Gent mocht zo voor de eerste keer de Supercup in ontvangst nemen, nadat ze als Bekerwinnaar al twee keer aan het kortste eind hadden getrokken.

Voor Club blijft de teller op dertien staan. Gent lijkt stilaan klaar voor de competitiestart, volgend weekend tegen Westerlo. Michel Preud'homme heeft nog heel wat werk voor de boeg om blauw-zwart klaar te stomen voor de match tegen promovendus Sint-Truid

(Belga/RR)

Gent en Club Brugge mochten gaan rusten bij een 0-0 stand, na een gesloten eerste helft waarin het voor beide ploegen in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen nog aftasten was. De Gentenaars, zonder nieuwkomers op het wedstrijdblad, bouwen duidelijk voort op de succesformule die hen vorig seizoen de eerste landstitel in de clubgeschiedenis opleverde en speelden herkenbaar voetbal. Laurent Depoitre werd voorin gezocht, maar te vaak niet gevonden. Een bedrijvige Milicevic (2x) en Raman probeerden het vanuit de tweede lijn. Bij Club - op halve sterkte zonder Ryan, Meunier, Engels, Duarte, Gedoz en Refaelov - was het na een wisselvallige voorbereiding allemaal wat rommelig, vooral in de aanvalslinie, waarin een snedige Diaby zich vaak te diep liet terugzakken. Het leverde dan ook amper doelgevaar op. Achterin zat het slot stevig op de deur, met aanvoerder Simons vaak als extra centrale verdediger, waardoor de flanken zich wat aanvallender konden uitleven. Ook na de pauze bleven de Gentenaars de betere ploeg, maar scoren lukte niet voor de Buffalo's. De inbreng van woelwater Moses Simon bracht daar al snel verandering in. De Nigeriaanse jeugdinternational zette zich goed door op links en bereikte Depoitre, die knap van zijn bewaker wegdraaide en met een schot in de benedenhoek Bruzzese dan toch te grazen nam. AA Gent mocht zo voor de eerste keer de Supercup in ontvangst nemen, nadat ze als Bekerwinnaar al twee keer aan het kortste eind hadden getrokken. Voor Club blijft de teller op dertien staan. Gent lijkt stilaan klaar voor de competitiestart, volgend weekend tegen Westerlo. Michel Preud'homme heeft nog heel wat werk voor de boeg om blauw-zwart klaar te stomen voor de match tegen promovendus Sint-Truid(Belga/RR)