Gent verslaat Lokeren en is voorlopig leider

Gent versloeg Lokeren met 3-1 en komt tijdelijk langszij bij competitieleider Club Brugge. Brecht Dejaegere, die scoorde voor Gent, viel geblesseerd uit.

In de openingswedstrijd van de 28e speeldag ontving een Gent, dat geen briljante serie wedstrijden achter de rug heeft, streekgenoot Lokeren.

Renato Neto (10e) en Brecht Dejaeghere (38e) bezorgden Gent een 2-0 voorsprong. Hamdi Harbaoui milderde in de 42 minuut vanop de strafschopstip tot 2-1, na een fout van Thomas Foket op Mario Ticinovic binnen de zestien. Zes minuten voor tijd kwam Lokeren met tien te staan, na een tweede gele kaart voor Sverrir Ingi Ingason. In de slotminuut buitte Laurent Depoitre de numerieke meerderheid uit.

Dejaeghere viel uit met een blessure.

Topschutters

Met zijn twaalfde van het seizoen komt Depoitre naast Abdoulay Diaby (Club Brugge), Frédéric Gounongbe (Westerlo), Sofiane Hanni (KV Mechelen), Sven Kums (AA Gent) en Mbaye Leye (Zulte Waregem) op kop van de topschuttersstand.

In de stand hijst AA Gent zich met 58 punten naast leider Club Brugge. Brugge won wel twee wedstrijden meer en trekt zondag nog naar Genk. RSC Anderlecht, dat zondag Standard ontvangt, volgt als derde op zeven punten van het leidersduo. Lokeren is met 30 punten elfde en mathematisch nog niet zeker van het behoud.