De wedstrijd in de Ghelamco Arena begon met een minuut applaus voor de donderdag overleden Lokeren-verdediger Gregory Mertens. Bij AA Gent speelde middenvelder Sven Kums, neef van Mertens, een volledige partij.

Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord. Maar de tweede helft bracht wervelend voetbal.

Laurent Depoitre zette de thuisploeg in de 50e minuut op voorsprong. Acht minuten later bracht Youri Tielemans Anderlecht met een schitterend afstandschot weer langszij. Paarswit ging vol op zoek naar de zege, maar doelman Matz Sels had een begenadigde dag en hield topscorer Aleksandar Mitrovic keer op keer van een doelpunt. Ook Gent had trouwens kansen.

In blessuretijd kreeg Anderlecht nog het deksel op de neus toen Renato Neto de 2-1 naast Silvio Proto in doel kopte.

Dinsdag al won KV Kortrijk met 3-1 van Standard, woensdag boekte leider Club Brugge eveneens een 3-1 zege, tegen Charleroi. Met 41 punten heeft Club Brugge twee punten voor op AA Gent (39). Anderlecht is met 35 punten derde, voor Kortrijk (33), Charleroi (32) en Standard (30).

(Belga/RR)

De wedstrijd in de Ghelamco Arena begon met een minuut applaus voor de donderdag overleden Lokeren-verdediger Gregory Mertens. Bij AA Gent speelde middenvelder Sven Kums, neef van Mertens, een volledige partij. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord. Maar de tweede helft bracht wervelend voetbal.Laurent Depoitre zette de thuisploeg in de 50e minuut op voorsprong. Acht minuten later bracht Youri Tielemans Anderlecht met een schitterend afstandschot weer langszij. Paarswit ging vol op zoek naar de zege, maar doelman Matz Sels had een begenadigde dag en hield topscorer Aleksandar Mitrovic keer op keer van een doelpunt. Ook Gent had trouwens kansen.In blessuretijd kreeg Anderlecht nog het deksel op de neus toen Renato Neto de 2-1 naast Silvio Proto in doel kopte. Dinsdag al won KV Kortrijk met 3-1 van Standard, woensdag boekte leider Club Brugge eveneens een 3-1 zege, tegen Charleroi. Met 41 punten heeft Club Brugge twee punten voor op AA Gent (39). Anderlecht is met 35 punten derde, voor Kortrijk (33), Charleroi (32) en Standard (30).(Belga/RR)