Het nieuwe stadion van KAA Gent, aan de Ottergemsesteenweg Zuid, zal niet als Arteveldestadion gedoopt worden maar "Ghelamco Arena" heten.

Burgemeester Daniël Termont liet alvast verstaan dat de rechten omtrent de naamskeuze contractueel vastliggen. Ghelamco is de projectontwikkelaar die in de site investeerde. De hele site rond het stadion, met onder meer kantoren, hotel en een Brico Plan-It, zou "Arteveldepark" heten.

Openingswedstrijd
Het stadion moet volledig af zijn op vrijdag 12 juli. De eerste wedstrijd volgt op woensdag 17 juli. "Ik ben uitermate blij dat we vandaag kunnen zeggen dat er op 17 juli voor het eerst in ons nieuw stadion zal gevoetbald worden. Bovendien bezoekt ons koningspaar de site op die bewuste dag. We mogen dan ook fier zijn dat we dit allemaal verwezenlijkt hebben in zo'n korte tijdspanne", lichtte voorzitter Ivan De Witte toe op een persconferentie omtrent de naamskeuze.

"Het verhaal van ons nieuwe stadion is zo'n 12 jaar geleden ontsproten. Met de toenmalige schepen en de huidige burgemeester van de stad Gent, Daniel Termont, leefde destijds al de gedachte om AA Gent een nieuwe huisvesting te geven. In november van vorig jaar is men dan echt begonnen met de bouw van de Ghelamco Arena."

'AA Gent op de kaart zetten'
"Deze benaming komt er omdat wij het de normaalste zaak van de wereld vinden dat wij de bouwheer van ons complex op die manier willen bedanken voor hetgeen hij voor ons gedaan heeft. Met dit nieuwe stadion is het de bedoeling AA Gent nog meer op de kaart te zetten. Niet enkel in België, maar zeker in de rest van Europa. Wij kunnen ons budget voor volgend seizoen ook optrekken van 18 miljoen naar 25 miljoen euro." (Belga/INM)

Het nieuwe stadion van KAA Gent, aan de Ottergemsesteenweg Zuid, zal niet als Arteveldestadion gedoopt worden maar "Ghelamco Arena" heten. Burgemeester Daniël Termont liet alvast verstaan dat de rechten omtrent de naamskeuze contractueel vastliggen. Ghelamco is de projectontwikkelaar die in de site investeerde. De hele site rond het stadion, met onder meer kantoren, hotel en een Brico Plan-It, zou "Arteveldepark" heten. Openingswedstrijd Het stadion moet volledig af zijn op vrijdag 12 juli. De eerste wedstrijd volgt op woensdag 17 juli. "Ik ben uitermate blij dat we vandaag kunnen zeggen dat er op 17 juli voor het eerst in ons nieuw stadion zal gevoetbald worden. Bovendien bezoekt ons koningspaar de site op die bewuste dag. We mogen dan ook fier zijn dat we dit allemaal verwezenlijkt hebben in zo'n korte tijdspanne", lichtte voorzitter Ivan De Witte toe op een persconferentie omtrent de naamskeuze. "Het verhaal van ons nieuwe stadion is zo'n 12 jaar geleden ontsproten. Met de toenmalige schepen en de huidige burgemeester van de stad Gent, Daniel Termont, leefde destijds al de gedachte om AA Gent een nieuwe huisvesting te geven. In november van vorig jaar is men dan echt begonnen met de bouw van de Ghelamco Arena." 'AA Gent op de kaart zetten' "Deze benaming komt er omdat wij het de normaalste zaak van de wereld vinden dat wij de bouwheer van ons complex op die manier willen bedanken voor hetgeen hij voor ons gedaan heeft. Met dit nieuwe stadion is het de bedoeling AA Gent nog meer op de kaart te zetten. Niet enkel in België, maar zeker in de rest van Europa. Wij kunnen ons budget voor volgend seizoen ook optrekken van 18 miljoen naar 25 miljoen euro." (Belga/INM)