De bal ging aan het rollen maandagochtend, twee dagen na de pijnlijke nederlaag tegen Moeskroen-Péruwelz. Een lid van de technische staf lichtte coach Emilio Ferrera in over het gokgedrag van Romain Reynaud. Volgens het staflid gokt de Franse aanvoerder op wedstrijden van OHL. Bij het gesprek was ook een lid van de sportieve cel aanwezig.

Dolle slotminuten

OHL verzeilde afgelopen weekend op de laatste plaats in de Jupiler Pro League. In het rechtstreekse degradatieduel tegen Moeskroen-Péruwelz gaf het een 0-1-voorsprong in de slotminuten nog uit handen. In tien dolle minuten ging OHL de boot in met 3-1. Reynaud was betrokken bij alle tegendoelpunten, twee keer ging ook doelman Rudy Riou niet vrijuit.

Ondervraagd

Zowel Reynaud als Riou werd donderdag door OHL ondervraagd. Voor Reynaud was dat niet voor het eerst. In oktober 2015 riep toenmalig coach Jacky Mathijssen hem al eens op het matje. Dat gebeurde na het competitieduel van de Leuvense beloften uit bij Waasland-Beveren.

OHL won dat belofteduel met 0-2. Na de wedstrijd hoorde de Leuvense coach in de kleedkamer toevallig een telefoongesprek tussen OHL-verdediger David Vandenbroeck, die avond goed voor een doelpunt, en Romain Reynaud. Het gesprek ging over gokinzetten op wedstrijden van de Leuvense beloften.

Hierover ingelicht riep Mathijssen beide spelers de volgende ochtend op zijn bureau. Zowel Reynaud als Vandenbroeck gaf de feiten toe. Na het ontbijt diezelfde ochtend sprak Mathijssen de voltallige spelersgroep toe. Hij peperde hen in dat gokken, en zeker op eigen wedstrijden, onaanvaardbaar is.

Een maand later verloor OHL met zware 3-0-cijfers bij KV Oostende. Bij elk van de drie doelpunten ging Reynaud en/of Riou opzichtig in de fout. Na afloop van die wedstrijd wisten Mathijssen en zijn assistent Sven Vandenbroeck hoe laat het was. Eén wedstrijd later werden ze ontslagen.

Politie

Sinds dit verhaal maandag Ferrera en de sportieve cel van OHL bereikte, ging het snel. De club ondervroeg beide spelers gisteren. Ook de politie werd verwittigd.

De bal ging aan het rollen maandagochtend, twee dagen na de pijnlijke nederlaag tegen Moeskroen-Péruwelz. Een lid van de technische staf lichtte coach Emilio Ferrera in over het gokgedrag van Romain Reynaud. Volgens het staflid gokt de Franse aanvoerder op wedstrijden van OHL. Bij het gesprek was ook een lid van de sportieve cel aanwezig.OHL verzeilde afgelopen weekend op de laatste plaats in de Jupiler Pro League. In het rechtstreekse degradatieduel tegen Moeskroen-Péruwelz gaf het een 0-1-voorsprong in de slotminuten nog uit handen. In tien dolle minuten ging OHL de boot in met 3-1. Reynaud was betrokken bij alle tegendoelpunten, twee keer ging ook doelman Rudy Riou niet vrijuit.Zowel Reynaud als Riou werd donderdag door OHL ondervraagd. Voor Reynaud was dat niet voor het eerst. In oktober 2015 riep toenmalig coach Jacky Mathijssen hem al eens op het matje. Dat gebeurde na het competitieduel van de Leuvense beloften uit bij Waasland-Beveren.OHL won dat belofteduel met 0-2. Na de wedstrijd hoorde de Leuvense coach in de kleedkamer toevallig een telefoongesprek tussen OHL-verdediger David Vandenbroeck, die avond goed voor een doelpunt, en Romain Reynaud. Het gesprek ging over gokinzetten op wedstrijden van de Leuvense beloften.Hierover ingelicht riep Mathijssen beide spelers de volgende ochtend op zijn bureau. Zowel Reynaud als Vandenbroeck gaf de feiten toe. Na het ontbijt diezelfde ochtend sprak Mathijssen de voltallige spelersgroep toe. Hij peperde hen in dat gokken, en zeker op eigen wedstrijden, onaanvaardbaar is.Een maand later verloor OHL met zware 3-0-cijfers bij KV Oostende. Bij elk van de drie doelpunten ging Reynaud en/of Riou opzichtig in de fout. Na afloop van die wedstrijd wisten Mathijssen en zijn assistent Sven Vandenbroeck hoe laat het was. Eén wedstrijd later werden ze ontslagen.Sinds dit verhaal maandag Ferrera en de sportieve cel van OHL bereikte, ging het snel. De club ondervroeg beide spelers gisteren. Ook de politie werd verwittigd.