Réginal Goreux werd opgeleid bij de Rouches. Een liefde die diepgeworteld zit, vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. Goreux: "Ik heb Standard meer gezien dan mijn familie. Dat vuur in deze club is uniek. Dit is de grootste Waalse club en toch is haar grootste supportersclub gevestigd in Vlaanderen. Ik ben groot geworden in een club met geschiedenis van meer dan 100 jaar oud, met een rijk verleden, die terug op het voorplan is gekomen in de periode van Robert Louis-Dreyfus, toen ze werd geleid door een spelersmakelaar die over de hele wereld bekend was. Dat was een troef."

"Ik vind het moeilijk om het te definiëren wat Standard precies is, maar zij die de juiste mentaliteit voor deze ploeg hebben, herken ik zeer snel. Benjamin Nicaise had het bijvoorbeeld direct. Zeer benaderbaar als mens en een leep smeerlapje op het veld. Toen Mohammed Sarr uit Italië overkwam, kende hij Standard niet. Drie maanden later was zijn gedrag helemaal anders, hij was doordrenkt door de club. Wie hard werkt en zich voor honderd procent geeft, zal overal graag gezien worden, maar bij Standard nog een beetje meer."

Het verschil met Anderlecht? Goreux: "Anderlecht is een oorlogsmachine. Infrastructuur, de mentaliteit van de zege, de ploeg, je ziet aan alles dat het er iets staat. Standard is een spiegel, een Latijnse ploeg. Het is geen toeval dat Roemeense coaches als Bolöni of Rednic goed pasten bij de ploeg. Idem met de huidige coach. Dat zijn mensen die honger hebben en die erin vliegen."

De rechtsachter heeft het wel voor Yannick Ferrera, zo erkent hij. "Hij is gek op voetbal, je kunt niks aanmerken op zijn trainingen die zeer methodiek zijn. Alles in functie van een doel. Waarnemers valt het misschien niet direct op, maar er is een evolutie, ook al gaat nog niet alles perfect."

(Thomas Bricmont)

Lees het hele interview met Réginal Goreux in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 4 november.

Réginal Goreux werd opgeleid bij de Rouches. Een liefde die diepgeworteld zit, vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. Goreux: "Ik heb Standard meer gezien dan mijn familie. Dat vuur in deze club is uniek. Dit is de grootste Waalse club en toch is haar grootste supportersclub gevestigd in Vlaanderen. Ik ben groot geworden in een club met geschiedenis van meer dan 100 jaar oud, met een rijk verleden, die terug op het voorplan is gekomen in de periode van Robert Louis-Dreyfus, toen ze werd geleid door een spelersmakelaar die over de hele wereld bekend was. Dat was een troef." "Ik vind het moeilijk om het te definiëren wat Standard precies is, maar zij die de juiste mentaliteit voor deze ploeg hebben, herken ik zeer snel. Benjamin Nicaise had het bijvoorbeeld direct. Zeer benaderbaar als mens en een leep smeerlapje op het veld. Toen Mohammed Sarr uit Italië overkwam, kende hij Standard niet. Drie maanden later was zijn gedrag helemaal anders, hij was doordrenkt door de club. Wie hard werkt en zich voor honderd procent geeft, zal overal graag gezien worden, maar bij Standard nog een beetje meer."Het verschil met Anderlecht? Goreux: "Anderlecht is een oorlogsmachine. Infrastructuur, de mentaliteit van de zege, de ploeg, je ziet aan alles dat het er iets staat. Standard is een spiegel, een Latijnse ploeg. Het is geen toeval dat Roemeense coaches als Bolöni of Rednic goed pasten bij de ploeg. Idem met de huidige coach. Dat zijn mensen die honger hebben en die erin vliegen."De rechtsachter heeft het wel voor Yannick Ferrera, zo erkent hij. "Hij is gek op voetbal, je kunt niks aanmerken op zijn trainingen die zeer methodiek zijn. Alles in functie van een doel. Waarnemers valt het misschien niet direct op, maar er is een evolutie, ook al gaat nog niet alles perfect."(Thomas Bricmont)Lees het hele interview met Réginal Goreux in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 4 november.