Goreux: ‘Supporteren voor de club waarvoor je speelt heeft ook nadelen’

© BELGA

Réginal Goreux ruilt Standard in voor een avontuur bij het Russische Samara. Maar dat is niet geheel volgens zijn zin…

Réginal Goreux ruilt Standard in voor een avontuur bij het Russische Samara. Maar dat is niet geheel volgens zijn zin, zo legt de rechtsachter uit in Sport/Voetbalmagazine. Sport/Voetbalmagazine sprak Goreux vlak voor de jaarwisseling, dat leverde (toen al) volgende uitspraken op…

“Als ik morgen bij pakweg Grasshoppers Zürich 800.000 euro per jaar kan verdienen, terwijl Standard me er maar 500.000 voorstelt, blijf ik veel liever hier. Hier heb ik alles: een club waar ik vanaf mijn zesde speel, in mijn eigen stad.”

“Neen zeggen tegen 300.000 euro, een bedrag waar een normaal mens tien jaar voor moet werken, lijkt misschien gek, maar het zou niet compenseren voor wat ik zou missen als ik hier wegga. Natuurlijk: als morgen een Russische club zich voor mij meldt waar ik vijf keer meer kan verdienen in drie jaar, laat ik me ginder met plezier uitfluiten door de Russische supporters.”

Dat laatste is ondertussen een feit. Samara meldde zich en de deal is rond. Maar helemaal volgens het plan van Goreux is dat niet. “Standard zit in mijn hart. Maar supporteren voor de club waarvoor je speelt heeft ook nadelen. Men gebruikt en misbruikt je, op het vlak van een transfer of contractonderhandelingen, omdat men weet dat ik hier het liefste blijf. Ik hou van Standard.”

Woorden die na het beklinken de transfer een wrange nasmaak krijgen.

Dante en Fellaini: twee voorbeelden

Verder heeft de rechtsachter het over zijn ex-ploegmaats Steven Defour, Axel Witsel en Marouane Fellaini, allemaal jongens die het maakten in het buitenland en uitgroeiden tot vaste waarde bij de Rode Duivels.

“Fellaini heeft de weg voor de andere Belgen vrijgemaakt door voor Everton te tekenen en het daar goed te doen”, zegt Goreux. “Ik wist dat hem dat zou lukken, hij is een oorlogsmachine. Ook van Dante wist ik dat hij het zou maken bij Bayern. Het waren twee voorbeelden die hard werkten voor, tijdens en na de trainingen. Marouane had een probleem met zijn startsnelheid. Hij heeft daaraan gewerkt door eindeloze series touwtje springen.”

“Technisch trekt hij zich goed uit de slag, maar je had hem moeten zien op zijn zestiende. Met de bal aan de voet was hij een ramp. Christophe Dessy heeft hem uren laten trainen op balcontrole en passing, na elke training moest hij in zijn eentje eindeloos de bal tegen de muur trappen, controleren en opnieuw trappen.” (TB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content