"Waarom zou hij veranderen als zijn methode aanslaat? Ik ga niet akkoord met mensen die zeggen dat Maes geen compromissen kan sluiten. Hij staat weldegelijk open voor dialoog, op voorwaarde dat je inspanningen levert", vertelt Gorius in Sport/Voetbalmagazine. "In mijn eerste weken bij Mechelen liep hij constant op mij te brullen. Ik voelde mij net een robot die hem gehoorzaamde elke keer hij een knop indrukte op de afstandsbediening. Maes zoekt de limieten van elke speler op om de reactie te zien. Ik heb hem vlakaf gezegd dat ik mij daar niet goed bij voelde en hij heeft daar rekening mee gehouden."

Maar de Franse middenvelder kon ook de voorganger van Peter Maes waarderen: de Schot Alex McLeish. "Ik kon het goed vinden met Alex McLeish en die appreciatie was wederzijds. Mocht hij bij zijn toekomstige club ooit een middenvelder nodig hebben, dan zal hij zeker aan mij denken. Een betere motivator dan McLeish zul je niet gauw vinden. Vóór zijn komst zat er geen bezieling in de groep. Vanaf dag één heeft hij ons veel vertrouwen gegeven. De nadruk lag op zelfdiscipline. De spelers moesten zichzelf managen."

(Alain Eliassy)

"Waarom zou hij veranderen als zijn methode aanslaat? Ik ga niet akkoord met mensen die zeggen dat Maes geen compromissen kan sluiten. Hij staat weldegelijk open voor dialoog, op voorwaarde dat je inspanningen levert", vertelt Gorius in Sport/Voetbalmagazine. "In mijn eerste weken bij Mechelen liep hij constant op mij te brullen. Ik voelde mij net een robot die hem gehoorzaamde elke keer hij een knop indrukte op de afstandsbediening. Maes zoekt de limieten van elke speler op om de reactie te zien. Ik heb hem vlakaf gezegd dat ik mij daar niet goed bij voelde en hij heeft daar rekening mee gehouden."Maar de Franse middenvelder kon ook de voorganger van Peter Maes waarderen: de Schot Alex McLeish. "Ik kon het goed vinden met Alex McLeish en die appreciatie was wederzijds. Mocht hij bij zijn toekomstige club ooit een middenvelder nodig hebben, dan zal hij zeker aan mij denken. Een betere motivator dan McLeish zul je niet gauw vinden. Vóór zijn komst zat er geen bezieling in de groep. Vanaf dag één heeft hij ons veel vertrouwen gegeven. De nadruk lag op zelfdiscipline. De spelers moesten zichzelf managen."(Alain Eliassy)