Gorius: ‘Ik blijf met plezier nog enkele jaren bij Genk’

© BELGA

Komend weekend ontvangt KV Mechelen KRC Genk. Voor Julien Gorius een terugkeer naar het stadion waar hij zo vaak de held was.

Komend weekend ontvangt KV Mechelen KRC Genk. Voor Julien Gorius (27) een terugkeer naar het stadion waar hij zo vaak de held was.
Bij KRC Genk vertolkt de Fransman vooralsnog een rol in de schaduw van ‘vedetten’ Jelle Vossen, Benjamin De Ceulaer of Thomas Buffel. Maar dat deert hem niet, zo zegt Gorius in Sport/Voetbalmagazine.

“Ik vind het logisch dat anderen, zoals Jelle Vossen, meer aandacht krijgen. Vossen is topschutter, aanvoerder en jongen van de streek. Het heeft me nooit geïnteresseerd of mensen mij als vedette beschouwen of niet. Ik weet dat ik op het offensieve vlak belangrijk was voor Mechelen, maar in mijn nieuwe rol bij Genk ben ik dat ook. Ik vind dat mijn statistieken als centrale of zelfs defensieve middenvelder zeer correct zijn. Ik scoorde vijf keer, gaf een aantal assists en trapte meermaals op het doelkader, dat hadden evengoed goals kunnen zijn.”

“Ik haal eerlijk gezegd veel voldoening uit deze positie. Ik ben altijd het type speler geweest dat graag veel de bal raakt, als controlerende middenvelder kom ik meer dan ooit aan de bal. Stilaan krijg ik het gevoel dat dit mijn positie zal zijn voor de rest van mijn carrière. Ik ben nu meer een nummer acht dan een nummer tien.”

Gorius is er nu 27 en heeft nog tot 2016 een contract bij Genk. Droom hij er nog van ooit in zijn Ligue 1 uit te komen?

“Daar heb ik eigenlijk nooit van gedroomd”, antwoordt Gorius. “Ik ben zeer tevreden met mijn parcours in België. Toen ik bij Brussels terechtkwam, was mijn enige ambitie om de top in België te halen. Dat doel heb ik al bereikt.”

“Anderzijds, als profvoetballer moet je altijd hoger mikken, dus ook een hoger aangeschreven competitie. Als je die ambitie niet hebt, stop je beter. Ik moet zeggen dat het niveau bij Genk erg hoog is, zowel inzake spelerspotentieel als infrastructuur en omkadering. Ik blijf hier met plezier nog enkele jaren.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content