Deze week moeten de onderhandelingen met Ajax nog geconcretiseerd worden, maar mondeling bereikte AA Gent een overeenkomst van 3,5 seizoen met de Nederlandse spits Tom Boere - geen familie overigens van Remco Boere, die hem ooit voorging in het Ottenstadion.

"Tom was vroeger al een speler buiten categorie", zegt Karel Fraeye, zijn jeugdtrainer bij AA Gent en tegenwoordig trainer van Eendracht Zele. "In zijn laatste seizoen stonden de scouts allemaal langs de lijn."

"Zijn grootste kwaliteit is doelpunten maken. Je kunt geen typische Boeregoal noemen, want hij is een complete speler. Zijn techniek is misschien niet zijn grootste kwaliteit, maar je kunt het absoluut geen zwakte noemen. Hij is slim, snel, kan de bal bijhouden, is een echte killer in de box..."

"AA Gent heeft een ongelooflijk goeie transfer gerealiseerd. Hij heeft zich bij Ajax onder Jonk, Witschge, Bergkamp en Frank de Boer vier jaar verder ontwikkeld en is een stevige speler geworden, heel doelgericht. Lille, Anderlecht, Club Brugge, PSV, ... die zijn destijds allemaal zeer ver gegaan voor hem, maar niemand kon voor hem als Nederlander concurreren met Ajax."

"Nu heeft AA Gent toch een inhaalbeweging gemaakt om te kunnen wedijveren met Ajax. Het is tekenend dat ze hem - nadat ze eerder Kevin De Bruyne en Vadis Odjidja elders zagen doorbreken - pakken vóór hij groot wordt. Bovendien móést hij niet weg bij Ajax.

"Veel jongeren zouden andere carrièrestappen zetten. Dat hij op zijn vijftiende voor vier jaar naar een gastgezin in Amsterdam is vertrokken, heeft bijgedragen tot zijn mentale sterkte. Hij heeft nooit druk nodig om te presteren." (RDG)

Deze week moeten de onderhandelingen met Ajax nog geconcretiseerd worden, maar mondeling bereikte AA Gent een overeenkomst van 3,5 seizoen met de Nederlandse spits Tom Boere - geen familie overigens van Remco Boere, die hem ooit voorging in het Ottenstadion. "Tom was vroeger al een speler buiten categorie", zegt Karel Fraeye, zijn jeugdtrainer bij AA Gent en tegenwoordig trainer van Eendracht Zele. "In zijn laatste seizoen stonden de scouts allemaal langs de lijn." "Zijn grootste kwaliteit is doelpunten maken. Je kunt geen typische Boeregoal noemen, want hij is een complete speler. Zijn techniek is misschien niet zijn grootste kwaliteit, maar je kunt het absoluut geen zwakte noemen. Hij is slim, snel, kan de bal bijhouden, is een echte killer in de box..." "AA Gent heeft een ongelooflijk goeie transfer gerealiseerd. Hij heeft zich bij Ajax onder Jonk, Witschge, Bergkamp en Frank de Boer vier jaar verder ontwikkeld en is een stevige speler geworden, heel doelgericht. Lille, Anderlecht, Club Brugge, PSV, ... die zijn destijds allemaal zeer ver gegaan voor hem, maar niemand kon voor hem als Nederlander concurreren met Ajax." "Nu heeft AA Gent toch een inhaalbeweging gemaakt om te kunnen wedijveren met Ajax. Het is tekenend dat ze hem - nadat ze eerder Kevin De Bruyne en Vadis Odjidja elders zagen doorbreken - pakken vóór hij groot wordt. Bovendien móést hij niet weg bij Ajax. "Veel jongeren zouden andere carrièrestappen zetten. Dat hij op zijn vijftiende voor vier jaar naar een gastgezin in Amsterdam is vertrokken, heeft bijgedragen tot zijn mentale sterkte. Hij heeft nooit druk nodig om te presteren." (RDG)