VfL Wolfsburg kende, onder impuls van een ijzersterke Kevin De Bruyne, een topseizoen en toonde zich achter het ongenaakbare Bayern München de beste ploeg van Duitsland. Vooral de terugronde maakte indruk, zo klopte Wolfsburg Bayern met 4-1. Dit seizoen hoopt de Volkswagenclub dat stapje dichter te zetten bij de concurrenten uit München. Maar dat kan enkel als de Rode Duivel blijft, Manchester City trekt al weken aan zijn mouw en bereidt een monsterbod voor.

Kevin De Bruyne is niet blij na afloop van het duel in Wales, BELGA
Kevin De Bruyne is niet blij na afloop van het duel in Wales © BELGA

De Bruyne zelf gaat in interviews niet dieper in op de hete materie, maar doet ook weinig moeite om afstand te nemen van de beweringen als zou hij ondanks een lopend contract tot 2019 toch per direct naar Engeland vertrekken. "Ik heb geen idee, we zien wel wat er gebeurt tussen de clubs", is het enige wat de blonde middenvelder daarover kwijt wil. Ook Klaus Allofs, technisch directeur van Wolfsburg, sluit een vertrek niet langer uit. "Ik heb nooit gezegd dat een transfer onbespreekbaar is", aldus Allofs, "maar we gaan ervan uit dat hij blijft."

Coach Dietmar Hecking ziet het ondertussen met lede ogen aan. Terwijl het nu zou moeten gaan over de steile ambities van Wolfsburg, gaat het over het mogelijke vertrek van de sterspeler. De Bruyne zal de Supercup hoe dan ook aan zich laten voorbij gaan, hij sukkelt met een rugblessure. Ook spits Bas Dost is twijfelachtig.

Een ander Bayern

Langs Bayernkant is er eveneens speculatie. Maar dan omtrent de toekomst van de coach. Pep Guardiola gaat zijn derde en laatste contractjaar in. "Ik weet nog niet wat ik ga doen, maar ik ben graag bij deze club", vertelt de Catalaan aan Marca. Om er verrassend aan toe te voegen: "Ik heb nog geen enkele concrete aanbieding gekregen. Van geen enkele club ter wereld."

Pep Guardiola, BELGAIMAGE
Pep Guardiola © BELGAIMAGE

Het is van Ottmar Hitzfeld, begin van dit millennium, geleden dat een trainer het langer dan drie jaar uitzong bij Bayern München. De vraag is maar of Bayern zelf aan het eind van dit seizoen door wil met Guardiola. Hij won dan wel tweemaal de landstitel en één beker, zoiets wordt als 'normaal' beschouwd bij de Duitse recordkampioen. Het enige echte doel voor dit seizoen is de eindzege in de Champions League. Daarvoor is Guardiola gehaald. Tot nog toe strandde zijn Bayern twee keer in de halve finales, waarin het ook tweemaal uitgeschakeld werd door de latere winnaar: Real Madrid en FC Barcelona. Geen oneer, maar toch onvoldoende.

Guardiola lijkt er zijn conclusies uit te trekken en wil het spel van Bayern weer een andere dimensie geven. Minder afhankelijk van Franck Ribéry (vorig seizoen veelal geblesseerd), daarvoor werd Douglas Costa ingehaald van Shaktar Donetsk. De Braziliaanse winger drukte tijdens de oefencampagne meteen zijn stempel. En p het middenveld wordt met de Chileen Arturo Vidal (overgekomen van Juventus) meer power en grinta in de ploeg gepompt.

Nog een trofee die Guardiola voorlopig niet won: de Duitse Supercup.

Afspraak nu zaterdag om 20u30. Live te bekijken op ZDF.

VfL Wolfsburg kende, onder impuls van een ijzersterke Kevin De Bruyne, een topseizoen en toonde zich achter het ongenaakbare Bayern München de beste ploeg van Duitsland. Vooral de terugronde maakte indruk, zo klopte Wolfsburg Bayern met 4-1. Dit seizoen hoopt de Volkswagenclub dat stapje dichter te zetten bij de concurrenten uit München. Maar dat kan enkel als de Rode Duivel blijft, Manchester City trekt al weken aan zijn mouw en bereidt een monsterbod voor. De Bruyne zelf gaat in interviews niet dieper in op de hete materie, maar doet ook weinig moeite om afstand te nemen van de beweringen als zou hij ondanks een lopend contract tot 2019 toch per direct naar Engeland vertrekken. "Ik heb geen idee, we zien wel wat er gebeurt tussen de clubs", is het enige wat de blonde middenvelder daarover kwijt wil. Ook Klaus Allofs, technisch directeur van Wolfsburg, sluit een vertrek niet langer uit. "Ik heb nooit gezegd dat een transfer onbespreekbaar is", aldus Allofs, "maar we gaan ervan uit dat hij blijft."Coach Dietmar Hecking ziet het ondertussen met lede ogen aan. Terwijl het nu zou moeten gaan over de steile ambities van Wolfsburg, gaat het over het mogelijke vertrek van de sterspeler. De Bruyne zal de Supercup hoe dan ook aan zich laten voorbij gaan, hij sukkelt met een rugblessure. Ook spits Bas Dost is twijfelachtig.Langs Bayernkant is er eveneens speculatie. Maar dan omtrent de toekomst van de coach. Pep Guardiola gaat zijn derde en laatste contractjaar in. "Ik weet nog niet wat ik ga doen, maar ik ben graag bij deze club", vertelt de Catalaan aan Marca. Om er verrassend aan toe te voegen: "Ik heb nog geen enkele concrete aanbieding gekregen. Van geen enkele club ter wereld."Het is van Ottmar Hitzfeld, begin van dit millennium, geleden dat een trainer het langer dan drie jaar uitzong bij Bayern München. De vraag is maar of Bayern zelf aan het eind van dit seizoen door wil met Guardiola. Hij won dan wel tweemaal de landstitel en één beker, zoiets wordt als 'normaal' beschouwd bij de Duitse recordkampioen. Het enige echte doel voor dit seizoen is de eindzege in de Champions League. Daarvoor is Guardiola gehaald. Tot nog toe strandde zijn Bayern twee keer in de halve finales, waarin het ook tweemaal uitgeschakeld werd door de latere winnaar: Real Madrid en FC Barcelona. Geen oneer, maar toch onvoldoende.Guardiola lijkt er zijn conclusies uit te trekken en wil het spel van Bayern weer een andere dimensie geven. Minder afhankelijk van Franck Ribéry (vorig seizoen veelal geblesseerd), daarvoor werd Douglas Costa ingehaald van Shaktar Donetsk. De Braziliaanse winger drukte tijdens de oefencampagne meteen zijn stempel. En p het middenveld wordt met de Chileen Arturo Vidal (overgekomen van Juventus) meer power en grinta in de ploeg gepompt. Nog een trofee die Guardiola voorlopig niet won: de Duitse Supercup. Afspraak nu zaterdag om 20u30. Live te bekijken op ZDF.