Gudjohnsen wil weg bij Club Brugge, Preud’homme is begripvol

© Belga

Eidur Gudjohnsen zou tijdens de winterstop Club Brugge willen verlaten. Trainer Michel Preud’homme reageert begripvol op de uitspraken van zijn speler.

Eidur Gudjohnsen wil tijdens de winterstop Club Brugge verlaten. In een interview met een Ijslandse krant liet de aanvaller optekenen dat hij op zijn 35e “geen tijd meer heeft om op de bank te zitten in de rol van een cheerleader”. Op de website van Club Brugge reageert trainer Michel Preud’homme vrijdag begripvol op de uitlatingen.

“In de voetbalwereld zijn dat logische zaken. Als er een transferperiode aankomt, heb je altijd spelers die liever weggaan. We nemen dat soort zaken serieus, maar willen ze ook niet uitvergroten. Eidur kan ook moeilijk aangeven dat hij blij is om op de bank te zitten, toch?” Aan inzet ontbreekt het de voormalige aanvaller van onder meer Chelsea en Barcelona niet, zegt Preud’homme.

“Eidur werkt hard op training en is klaar om de concurrentie aan te gaan met enkele basisspelers. Hij kan op verschillende posities uit de voeten en dat is een sterkte. We hebben een goede band. Hij begrijpt het spelletje en mijn ideeën over voetbal perfect.”

Preud’homme: ‘Lokeren wordt moeilijk’

Op de zestiende speeldag trekt Club Brugge naar Lokeren. Preud’homme verwacht een moeilijke wedstrijd. “Lokeren is een sterke ploeg. Als we het tegen hen niet moeilijk hebben, dan zou deze competitie niets voorstellen. Uiteindelijk hebben we de thuiswedstrijd wel gewonnen (1-0), en dat blijft natuurlijk het belangrijkst. Bovendien lieten we mooie combinaties zien. We blijven proberen om als team te evolueren in ons spel.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content