Standard Luik heeft afscheid genomen van zijn Roemeense trainer Mircea Rednic. Hij wordt vervangen door de Israëliër Guy Luzon, die voorheen de nationale beloften van Israël trainde. De 37-jarige Luzon krijgt een contract voor een jaar. Dat maakte de Luikse club op Twitter bekend.

Luzon trainde in Israël Maccabi Petah Tikva, Hapoel Tel Aviv en Bnei Yehuda, vooraleer zich als coach te ontfermen over de nationale beloftenploeg van Israël. Luzon kan volgens Standard-voorzitter Roland Duchâtelet "meer bijbrengen dan Mircea Rednic".

Rednic, die met Standard nog het laatste ticket voor de Europa League veroverde, nam in oktober over van de Nederlander Ron Jans. Daarvoor nam hij ontslag als trainer van het Roemeense Petrolul Ploiesti. Rednic speelde zelf bij de Rouches van 1991 tot 1996. De Roemeen is sinds 2000 aan de slag als trainer.

Met Rapid Boekarest pakte hij in 2003 de Roemeense titel. In 2007 deed hij dat kunstje met stadsgenoot Dinamo nog eens over.

Roland Duchâtelet is niet bevreesd voor supportersprotestOp een persconferentie liet Duchâtelet optekenen dat het duidelijk was dat de door Rednic verrichte transfers hem ertoe geleid hebben om enkele zaken te heroverwegen.

"Ik wou niet opnieuw een situatie meemaken zoals met de speler Adrian Cristea." De Standard-voorzitter is niet bevreesd voor een stroom van supportersprotest. "Mijn beslissing om afscheid te nemen van Ron Jans was ook een onpopulaire maatregel. Later hoorde ik echter enkel positieve analyses. De mogelijkheid om door te gaan met Rednic zat erin. Ik wou niet op een emotionele manier reageren en ik heb de pro's en contra's tegen elkaar afgewogen. Uiteindelijk bleek het beter om van coach te wisselen."

'Gebrek aan ervaring, geen bezwaar'

"In december hadden we voor het eerst contact met Luzon, maar dat was geen onderhandeling", vervolgde Duchâtelet. "Onze sportief directeur Jean-François de Sart ging de Israëlische belofteploeg bekijken en sprak met hun trainer omdat de stijl van de ploeg hem beviel. Daarna hebben we Luzon verder gevolg."

Het gebrek aan ervaring van Luzon, die nooit eerder in het buitenland coachte, is volgens Duchâtelet geen bezwaar. "Als je nooit een kans geeft aan een jonge trainer, dan weet je niet wat hij waard is." (Belga/INM)

Standard Luik heeft afscheid genomen van zijn Roemeense trainer Mircea Rednic. Hij wordt vervangen door de Israëliër Guy Luzon, die voorheen de nationale beloften van Israël trainde. De 37-jarige Luzon krijgt een contract voor een jaar. Dat maakte de Luikse club op Twitter bekend. Luzon trainde in Israël Maccabi Petah Tikva, Hapoel Tel Aviv en Bnei Yehuda, vooraleer zich als coach te ontfermen over de nationale beloftenploeg van Israël. Luzon kan volgens Standard-voorzitter Roland Duchâtelet "meer bijbrengen dan Mircea Rednic". Rednic, die met Standard nog het laatste ticket voor de Europa League veroverde, nam in oktober over van de Nederlander Ron Jans. Daarvoor nam hij ontslag als trainer van het Roemeense Petrolul Ploiesti. Rednic speelde zelf bij de Rouches van 1991 tot 1996. De Roemeen is sinds 2000 aan de slag als trainer. Met Rapid Boekarest pakte hij in 2003 de Roemeense titel. In 2007 deed hij dat kunstje met stadsgenoot Dinamo nog eens over. Roland Duchâtelet is niet bevreesd voor supportersprotestOp een persconferentie liet Duchâtelet optekenen dat het duidelijk was dat de door Rednic verrichte transfers hem ertoe geleid hebben om enkele zaken te heroverwegen. "Ik wou niet opnieuw een situatie meemaken zoals met de speler Adrian Cristea." De Standard-voorzitter is niet bevreesd voor een stroom van supportersprotest. "Mijn beslissing om afscheid te nemen van Ron Jans was ook een onpopulaire maatregel. Later hoorde ik echter enkel positieve analyses. De mogelijkheid om door te gaan met Rednic zat erin. Ik wou niet op een emotionele manier reageren en ik heb de pro's en contra's tegen elkaar afgewogen. Uiteindelijk bleek het beter om van coach te wisselen." 'Gebrek aan ervaring, geen bezwaar' "In december hadden we voor het eerst contact met Luzon, maar dat was geen onderhandeling", vervolgde Duchâtelet. "Onze sportief directeur Jean-François de Sart ging de Israëlische belofteploeg bekijken en sprak met hun trainer omdat de stijl van de ploeg hem beviel. Daarna hebben we Luzon verder gevolg." Het gebrek aan ervaring van Luzon, die nooit eerder in het buitenland coachte, is volgens Duchâtelet geen bezwaar. "Als je nooit een kans geeft aan een jonge trainer, dan weet je niet wat hij waard is." (Belga/INM)