Guy Luzon verlengt contract bij Standard

© BelgaImage

Guy Luzon, de flamboyante coach van competitieleider Standard, heeft zijn contract bij de Rouches met twee seizoenen verlengd.

“De directie van Standard en de Israëlische coach hebben een akkoord bereikt. Guy Luzon heeft zonet een nieuw contract voor twee bijkomende seizoenen ondertekend”, meldt Standard.

De 38-jarige Luzon werd eind mei 2013 erg verrassend de nieuwe coach van de Rouches en tekende een contract voor één seizoen. De ex-coach van Israël Maccabi Petah Tikva, Hapoel Tel Aviv, Bnei Yehuda en de Israëlische nationale beloftenploeg volgde Mircea Rednic op, die de Luikenaars amper een dag eerder nog naar Europees voetbal had geleid.

Aanvankelijk was er dan ook weinig begrip voor de keuze van Standard-voorzitter Roland Duchâtelet, maar onder Luzon doet Standard het dit seizoen uitstekend. Het stond vrijwel voortdurend aan de leiding in de reguliere competitie en start de play-offs ook als leider.

Standard, dat play-off 1 aanvat met twee punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge, speelt zondag (18u) zijn eerste van tien duels in play-off 1. De Rouches ontvangen dan in de Clasico, in een ongetwijfeld kolkend Sclessin, landskampioen Anderlecht. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content