Wat voor een doelman haalde Club Brugge met de 26-jarige Bolat binnen? Op papier een goeie, zeggen kenners. Niet zo explosief als Ryan, maar dat kan haast niet, die was wereldtop. Wel atletisch, snel, én net als de Australiër zeer snel in het terug op gang brengen van de aanval. Fysiek sterk ook, zeker na een zomer waarin hij zich, met de hulp van een privécoach, nog extra voorbereidde op een eventuele transfer.

Guy Martens in Sport/Voetbalmagazine: "Ook voor een doelman is dat belangrijk. Het spel weer leren lezen. Aan de fysieke paraatheid van Sinan twijfel ik niet, hij heeft een paar jaar geleden te lang gespeeld met een knieblessure, maar die hinder is voorbij. Getraind heeft hij als de beste. Alleen: op training speel je toch veelal partijtjes op de korte ruimte. Vijf tegen vijf, zes tegen zes. Straks, in de match, is dat elf tegen elf, met veel meer ruimte. Daar moet hij opnieuw aan wennen."

Wie krijgt Club er in de kleedkamer bij? Een stille, rustige jongen, maar wel een leider op het veld. Eentje met karakter. Ooit noemde hij na een duel tegen Club Nabil Dirar 'een Marokkaantje' nadat de Monegask het over 'die Turk in doel' had. En geloof ons: dat 'Marokkaantje' was geen lief bedoeld verkleinwoordje.

Wat voor een doelman haalde Club Brugge met de 26-jarige Bolat binnen? Op papier een goeie, zeggen kenners. Niet zo explosief als Ryan, maar dat kan haast niet, die was wereldtop. Wel atletisch, snel, én net als de Australiër zeer snel in het terug op gang brengen van de aanval. Fysiek sterk ook, zeker na een zomer waarin hij zich, met de hulp van een privécoach, nog extra voorbereidde op een eventuele transfer. Guy Martens in Sport/Voetbalmagazine: "Ook voor een doelman is dat belangrijk. Het spel weer leren lezen. Aan de fysieke paraatheid van Sinan twijfel ik niet, hij heeft een paar jaar geleden te lang gespeeld met een knieblessure, maar die hinder is voorbij. Getraind heeft hij als de beste. Alleen: op training speel je toch veelal partijtjes op de korte ruimte. Vijf tegen vijf, zes tegen zes. Straks, in de match, is dat elf tegen elf, met veel meer ruimte. Daar moet hij opnieuw aan wennen."Wie krijgt Club er in de kleedkamer bij? Een stille, rustige jongen, maar wel een leider op het veld. Eentje met karakter. Ooit noemde hij na een duel tegen Club Nabil Dirar 'een Marokkaantje' nadat de Monegask het over 'die Turk in doel' had. En geloof ons: dat 'Marokkaantje' was geen lief bedoeld verkleinwoordje.