In Waregem was Hamalainen vorig jaar al van in de voorbereiding een vaste waarde. Hij eindigde het seizoen met de op één na meeste speelminuten, na kapitein Davy De fauw. Zijn ontbolstering kwam er ook met dank aan Bart Buysse, toen nog bij Twente, die zijn neus ophaalde voor een terugkeer naar Waregem.

Hamalainen in Sport/Voetbalmagazine: "Natuurlijk was ik wat ongerust toen ik hoorde dat ze Buysse wilden halen. Uiteindelijk had ik het geluk dat hij niet geïnteresseerd was en dat Remi Maréval vertrok. Anders had ik waarschijnlijk de rest van het seizoen op de bank gezeten en zat ik nu niet bij Genk."

"Het begin onder Dury was niet gemakkelijk, hij maakte het mij lastig op training. Achteraf gezien was dat misschien een test, om te zien of ik niet zou kraken onder de druk. Ik voel dat ik in vergelijking met vorig jaar enorm gegroeid ben, tactisch, maar ook fysiek ben ik veel sterker."

Ver geraken in de Europa League

Met RC Genk speelt de Deense linksachter nu voor het eerst in zijn leven Europees voetbal. Donderdagavond mag hij op bezoek bij FC Basel.

Hamelainen ziet de huidige campagne hoopvol tegemoet: "Als het helemaal klikt, zie ik dit team ver geraken. In de Europa League zijn we geen favoriet, maar op een goede dag zijn we zeker niet kansloos tegen Sporting en FC Basel. Ook in de competitie moeten we ver kunnen gaan, al is Waasland-Beveren een goede les geweest. We mogen niet te veel bezig zijn met het resultaat, als we ons focussen op ons spel komen die drie punten vanzelf wel." (JD)

In Waregem was Hamalainen vorig jaar al van in de voorbereiding een vaste waarde. Hij eindigde het seizoen met de op één na meeste speelminuten, na kapitein Davy De fauw. Zijn ontbolstering kwam er ook met dank aan Bart Buysse, toen nog bij Twente, die zijn neus ophaalde voor een terugkeer naar Waregem.Hamalainen in Sport/Voetbalmagazine: "Natuurlijk was ik wat ongerust toen ik hoorde dat ze Buysse wilden halen. Uiteindelijk had ik het geluk dat hij niet geïnteresseerd was en dat Remi Maréval vertrok. Anders had ik waarschijnlijk de rest van het seizoen op de bank gezeten en zat ik nu niet bij Genk.""Het begin onder Dury was niet gemakkelijk, hij maakte het mij lastig op training. Achteraf gezien was dat misschien een test, om te zien of ik niet zou kraken onder de druk. Ik voel dat ik in vergelijking met vorig jaar enorm gegroeid ben, tactisch, maar ook fysiek ben ik veel sterker."Ver geraken in de Europa LeagueMet RC Genk speelt de Deense linksachter nu voor het eerst in zijn leven Europees voetbal. Donderdagavond mag hij op bezoek bij FC Basel. Hamelainen ziet de huidige campagne hoopvol tegemoet: "Als het helemaal klikt, zie ik dit team ver geraken. In de Europa League zijn we geen favoriet, maar op een goede dag zijn we zeker niet kansloos tegen Sporting en FC Basel. Ook in de competitie moeten we ver kunnen gaan, al is Waasland-Beveren een goede les geweest. We mogen niet te veel bezig zijn met het resultaat, als we ons focussen op ons spel komen die drie punten vanzelf wel." (JD)