De reden voor die trage start, geeft hij zelf in Sport/Voetbalmagazine deze week. Harbaoui: "Elke zomer neem ik ruim de tijd om mijn hoofd leeg te maken en even helemaal niet aan voetbal te denken. Ik heb dat nodig, zeker na een lang seizoen als het vorige met de bekerstrijd en de selecties voor Tunesië. Gevolg is wel dat mijn seizoensbegin vaak matig is en dat het altijd even duurt voor ik onder stoom raak."

Een goal uit negen competitiewedstrijden is voor een spits natuurlijk niet optimaal voor het vertrouwen. "Zolang de resultaten meevallen, valt dat mee", weerlegt de Tunesiër.

"Maar als we verliezen wordt het enerverend. Dan begin ik mezelf in vraag te stellen: had ik ergens iets meer kunnen doen, waar heb ik kansen laten liggen? Zelfs als ik één doelpunt gemaakt heb, vraag ik me af of ik er geen twee had moeten maken."

Toch denkt hij nog steeds luidop aan een seizoen met veel goals. "Ik wil dit jaar ook nog altijd topschutter worden. Al weet ik ook dat dat veel moeilijker is bij Lokeren dan bij Anderlecht, waar Mbokani elke wedstrijd vijf kansen krijgt," aldus Harbaoui. "Zij spelen altijd om te winnen, wij, zeker op verplaatsing, vaak om de nul te houden. Ik heb het daar soms wat moeilijk mee, maar dat komt vooral door mijn opleiding bij Espérance de Tunis. Wij waren het Anderlecht van Tunesië en gelijkspelen was al een klein drama. Het is moeilijk om dat er nog uit te krijgen." (JD)

De reden voor die trage start, geeft hij zelf in Sport/Voetbalmagazine deze week. Harbaoui: "Elke zomer neem ik ruim de tijd om mijn hoofd leeg te maken en even helemaal niet aan voetbal te denken. Ik heb dat nodig, zeker na een lang seizoen als het vorige met de bekerstrijd en de selecties voor Tunesië. Gevolg is wel dat mijn seizoensbegin vaak matig is en dat het altijd even duurt voor ik onder stoom raak."Een goal uit negen competitiewedstrijden is voor een spits natuurlijk niet optimaal voor het vertrouwen. "Zolang de resultaten meevallen, valt dat mee", weerlegt de Tunesiër."Maar als we verliezen wordt het enerverend. Dan begin ik mezelf in vraag te stellen: had ik ergens iets meer kunnen doen, waar heb ik kansen laten liggen? Zelfs als ik één doelpunt gemaakt heb, vraag ik me af of ik er geen twee had moeten maken."Toch denkt hij nog steeds luidop aan een seizoen met veel goals. "Ik wil dit jaar ook nog altijd topschutter worden. Al weet ik ook dat dat veel moeilijker is bij Lokeren dan bij Anderlecht, waar Mbokani elke wedstrijd vijf kansen krijgt," aldus Harbaoui. "Zij spelen altijd om te winnen, wij, zeker op verplaatsing, vaak om de nul te houden. Ik heb het daar soms wat moeilijk mee, maar dat komt vooral door mijn opleiding bij Espérance de Tunis. Wij waren het Anderlecht van Tunesië en gelijkspelen was al een klein drama. Het is moeilijk om dat er nog uit te krijgen." (JD)