Harbaoui en Remacle vormden drie jaar geleden bij Oud-Heverlee Leuven al eens een magisch duo. Ze scoorden toen samen 45 goals en loodsten OHL zo naar eerste klasse. Tijdens de eerste trainingen bij Lokeren klikte het meteen weer.

Harbaoui: "We hebben de voorbije twee jaren contact gehouden. Ik beschouw Jo echt als een vriend... en het is mooi meegenomen dat hij de beste passeur is van de Jupiler Pro League natuurlijk."

"Mochten we bij Lokeren twee Remacles hebben, zou dat nogal gensters geven", vervolgt de Tunesische spits. "Ik zeg al twee seizoenen aan Willy Reynders (sportief directeur bij Lokeren, nvdr) dat hij Remacle moet halen. Omdat ik goed besefte dat het ons ontbrak aan pure vleugelspelers, zeker na het vertrek van Benji De Ceulaer."

"Mais bon, Gent deed Jordan een goed voorstel, dus een hereniging was aanvankelijk niet mogelijk. Gelukkig voor ons en helaas voor hem is het er bij Gent niet helemaal uitgekomen. Ik ben er zeker van dat hij dit seizoen zal ontploffen. Dat bewees de competitiestart al. De ploeg en ikzelf kunnen er enkel maar van profiteren."

Kruistocht

Harbaoui weet nochtans uit eigen ervaring dat de eerste maanden onder Peter Maes niet de gemakkelijkste zijn. Ook bij hem duurde het even vooraleer hij zijn draai vond bij Lokeren.

"Het niveau lag hoger en ik moest me aanpassen aan een andere voetbalfilosofie. Dat ook de goals achterwege bleven, hielp evenmin. Nu kan ik gerust toegeven: die eerste maanden voelden als een ware kruistocht. Na een drietal maanden vond ik stilaan mijn draai en kwamen de goals vanzelf. Als je hard werkt, volgt de beloning vroeg of laat."

Harbaoui en Remacle vormden drie jaar geleden bij Oud-Heverlee Leuven al eens een magisch duo. Ze scoorden toen samen 45 goals en loodsten OHL zo naar eerste klasse. Tijdens de eerste trainingen bij Lokeren klikte het meteen weer.Harbaoui: "We hebben de voorbije twee jaren contact gehouden. Ik beschouw Jo echt als een vriend... en het is mooi meegenomen dat hij de beste passeur is van de Jupiler Pro League natuurlijk.""Mochten we bij Lokeren twee Remacles hebben, zou dat nogal gensters geven", vervolgt de Tunesische spits. "Ik zeg al twee seizoenen aan Willy Reynders (sportief directeur bij Lokeren, nvdr) dat hij Remacle moet halen. Omdat ik goed besefte dat het ons ontbrak aan pure vleugelspelers, zeker na het vertrek van Benji De Ceulaer.""Mais bon, Gent deed Jordan een goed voorstel, dus een hereniging was aanvankelijk niet mogelijk. Gelukkig voor ons en helaas voor hem is het er bij Gent niet helemaal uitgekomen. Ik ben er zeker van dat hij dit seizoen zal ontploffen. Dat bewees de competitiestart al. De ploeg en ikzelf kunnen er enkel maar van profiteren."KruistochtHarbaoui weet nochtans uit eigen ervaring dat de eerste maanden onder Peter Maes niet de gemakkelijkste zijn. Ook bij hem duurde het even vooraleer hij zijn draai vond bij Lokeren. "Het niveau lag hoger en ik moest me aanpassen aan een andere voetbalfilosofie. Dat ook de goals achterwege bleven, hielp evenmin. Nu kan ik gerust toegeven: die eerste maanden voelden als een ware kruistocht. Na een drietal maanden vond ik stilaan mijn draai en kwamen de goals vanzelf. Als je hard werkt, volgt de beloning vroeg of laat."