De verzekering van de Belgische voetbalbond komt niet tussen wanneer een voetballer een hartaanval heeft op het veld. De bond komt alleen tussen voor "schade die je op het veld zelf kan oplopen", zo staat in verschillende kranten.

Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een beenbreuk of een spierscheur. Volgens het bondsreglement zijn voetballers bijvoorbeeld ook verzekerd tegen de gevolgen van bevriezing, tegen een zonnesteek en ook tegen "plotselinge verdrinking".

Aanpassing niet aan de orde

Maar dus niet tegen hartfalen. "Dat is een aandoening die een speler al heeft, los van het voetbal", aldus een woordvoerder van de voetbalbond. Een aanpassing van de verzekeringspolis is niet aan de orde.

Ook screening niet aan de orde

Het laatste halfjaar kregen vier jonge voetballertjes een hartaanval op het veld. De voetbalbond liet eerder weten een nationale, verplichte screening van alle spelertjes niet te zien zitten. De bond wil in plaats daarvan met een actieplan de ploegen uitleggen hoe ze de symptomen van hartproblemen tijdig kunnen herkennen. (Belga/EE)

De verzekering van de Belgische voetbalbond komt niet tussen wanneer een voetballer een hartaanval heeft op het veld. De bond komt alleen tussen voor "schade die je op het veld zelf kan oplopen", zo staat in verschillende kranten. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een beenbreuk of een spierscheur. Volgens het bondsreglement zijn voetballers bijvoorbeeld ook verzekerd tegen de gevolgen van bevriezing, tegen een zonnesteek en ook tegen "plotselinge verdrinking". Aanpassing niet aan de orde Maar dus niet tegen hartfalen. "Dat is een aandoening die een speler al heeft, los van het voetbal", aldus een woordvoerder van de voetbalbond. Een aanpassing van de verzekeringspolis is niet aan de orde. Ook screening niet aan de orde Het laatste halfjaar kregen vier jonge voetballertjes een hartaanval op het veld. De voetbalbond liet eerder weten een nationale, verplichte screening van alle spelertjes niet te zien zitten. De bond wil in plaats daarvan met een actieplan de ploegen uitleggen hoe ze de symptomen van hartproblemen tijdig kunnen herkennen. (Belga/EE)