Sinds zijn twee verschroeiende invalbeurten in de Champions League tegen Arsenal en Dortmund in november 2014 is Andy Kawaya (19) helemaal op een zijspoor geraakt. Kawaya kroonde zich vorig seizoen tot beste aangever in de Youth League - de baby Champions League - met zes stuks en verzamelde 89 speelminuten in de competitie verspreid over zeven wedstrijden.

In deze campagne zit de pijlsnelle linkerflankaanvaller aan twee korte invalbeurten van 19 minuten tegen Charleroi en Zulte Waregem. Op links wordt Kawaya geblokkeerd door Dennis Praet en Frank Acheampong, maar de technische staf verwijt hem vooral een gebrek aan beleving wanneer hij met de beloften moet aantreden. "Andy was een paar maanden geleden onherkenbaar", vertelt een insider in Sport/Voetbalmagazine. "Maar dat lag zeker niet aan zijn mentaliteit. Andy is een brave jongen, maar hij voelde een gebrek aan vertrouwen en dat zette zich door in de wedstrijden. De weken voor de winterstop zagen we eindelijk de oude Kawaya terug."

In augustus wilde Kawaya uitgeleend worden, maar toen weigerde Anderlecht. Dat hem ook geen speelkansen werden geboden, kwam wellicht hard aan bij de speler. Intussen gaf Besnik Hasi zijn fiat om Kawaya op huurbasis het seizoen te laten uitdoen bij een andere club. Aan interesse is er geen gebrek: onder andere Italiaanse, Nederlandse en Belgische clubs zijn bereid om Kawaya tijdelijk over te nemen.

(Alain Eliasy)

Sinds zijn twee verschroeiende invalbeurten in de Champions League tegen Arsenal en Dortmund in november 2014 is Andy Kawaya (19) helemaal op een zijspoor geraakt. Kawaya kroonde zich vorig seizoen tot beste aangever in de Youth League - de baby Champions League - met zes stuks en verzamelde 89 speelminuten in de competitie verspreid over zeven wedstrijden. In deze campagne zit de pijlsnelle linkerflankaanvaller aan twee korte invalbeurten van 19 minuten tegen Charleroi en Zulte Waregem. Op links wordt Kawaya geblokkeerd door Dennis Praet en Frank Acheampong, maar de technische staf verwijt hem vooral een gebrek aan beleving wanneer hij met de beloften moet aantreden. "Andy was een paar maanden geleden onherkenbaar", vertelt een insider in Sport/Voetbalmagazine. "Maar dat lag zeker niet aan zijn mentaliteit. Andy is een brave jongen, maar hij voelde een gebrek aan vertrouwen en dat zette zich door in de wedstrijden. De weken voor de winterstop zagen we eindelijk de oude Kawaya terug."In augustus wilde Kawaya uitgeleend worden, maar toen weigerde Anderlecht. Dat hem ook geen speelkansen werden geboden, kwam wellicht hard aan bij de speler. Intussen gaf Besnik Hasi zijn fiat om Kawaya op huurbasis het seizoen te laten uitdoen bij een andere club. Aan interesse is er geen gebrek: onder andere Italiaanse, Nederlandse en Belgische clubs zijn bereid om Kawaya tijdelijk over te nemen.(Alain Eliasy)