S/VM: Georges Leekens wint knap op Genk en ontkent vervolgens dat hij Bob Peeters een sms heeft gestuurd daags na diens ontslag. Wat moeten we van dat welles-nietesspelletje denken?

Jacques Sys: "Leekens beheerst als trainer enkele trucjes. Zo verstaat hij de kunst om op korte tijd een team te smeden en duidelijke lijnen te trekken. Lokeren voetbalt zeer georganiseerd. Maar dat hij na die zege tegen Genk plots verkondigt dat hij geen sms heeft gestuurd naar Bob Peeters en dat hij zelfs een advocaat zou zetten op de zaak, was wel een beetje pijnlijk. Want als je zoiets beweert, moet je dat natuurlijk kunnen hard maken. Anderzijds kan ik me niet inbeelden dat Peeters zoiets uit zijn duim zou zuigen. Wie liegt er? En vooral wie heeft daarbij iets te winnen? Nu beide heren die discussie zelf op de spits drijven, vraagt die zaak om een uitklaring."

S/VM: Wat vind je van de eerste maanden van Jelle Vossen in het shirt van Club Brugge?

Jelle Vossen, BelgaImage
Jelle Vossen © BelgaImage

Jacques Sys: "De verwachtingen lagen heel hoog, wat alles te maken heeft met de naam en de reputatie van Jelle Vossen. Bij zijn voorstelling was er bijvoorbeeld geen mens die de opmerking maakte dat Club eigenlijke een invaller uit de Engelse tweede klasse had aangetrokken. Het is echter duidelijk dat Vossen wedstrijdritme te kort komt. Dat er ondertussen met hem op verschillende posities geschoven wordt, is dodelijk voor een spits die op zoek is naar zijn beste vorm. Maar Michel Preud'homme zal wel zijn redenen hebben, bovendien toont hij zich tevreden met het werk dat Vossen verricht."

"Om de beste Vossen te zien te krijgen, moet hij eigenlijk enkele weken op zijn beste positie spelen: die van hangende spits in steun van een diepe man. Met Tom De Sutter had hij een perfecte tandem kunnen vormen. Bij Genk heeft Vossen alvast voldoende getoond dat hij het potentieel heeft om ook bij Club van grote waarde te zijn."

S/VM: Laurent Depoitre viel tegen Oud-Heverlee Leuven geblesseerd uit met een enkelverstuiking. Wat kan zijn afwezigheid betekenen voor dit AA Gent?

Wil Gent de fel beoogde derde plaats halen, moeten ze iets rapen tegen de Spanjaarden

Jacques Sys: "Het ontbreken van Depoitre zou een serieuze handicap zijn. Hij is het soort aanvaller dat in het moderne voetbal zeer belangrijk is: iemand die de bal bijhoudt én dreigend is. Depoitre zorgt ervoor dat de rest van zijn ploeg kan opschuiven en ademruimte krijgt. Bovendien weegt hij op een verdediging. Ik denk niet dat zijn vervanger Coulibaly daartoe al in staat is. Depoitre is een bindende speler in de Gentse basiself."

"Het zou voor de veel bejubelde Hein Vanhaezebrouck een kans zijn om zichzelf weer eens heruit te vinden. Zonder Depoitre moet hij een nieuwe spelsysteem uitdokteren om zijn ploeg te laten renderen. Zeker met een belangrijke match tegen Valencia in het verschiet: wil Gent de fel beoogde derde plaats halen, moeten ze iets rapen tegen de Spanjaarden. Mét Depoitre toonden ze in Valencia dat dat mogelijk is. Zonder Depoitre zullen ze nog moeten bewijzen dat het met een andere manier van voetballen ook kan."

S/VM: Georges Leekens wint knap op Genk en ontkent vervolgens dat hij Bob Peeters een sms heeft gestuurd daags na diens ontslag. Wat moeten we van dat welles-nietesspelletje denken?Jacques Sys: "Leekens beheerst als trainer enkele trucjes. Zo verstaat hij de kunst om op korte tijd een team te smeden en duidelijke lijnen te trekken. Lokeren voetbalt zeer georganiseerd. Maar dat hij na die zege tegen Genk plots verkondigt dat hij geen sms heeft gestuurd naar Bob Peeters en dat hij zelfs een advocaat zou zetten op de zaak, was wel een beetje pijnlijk. Want als je zoiets beweert, moet je dat natuurlijk kunnen hard maken. Anderzijds kan ik me niet inbeelden dat Peeters zoiets uit zijn duim zou zuigen. Wie liegt er? En vooral wie heeft daarbij iets te winnen? Nu beide heren die discussie zelf op de spits drijven, vraagt die zaak om een uitklaring."S/VM: Wat vind je van de eerste maanden van Jelle Vossen in het shirt van Club Brugge?Jacques Sys: "De verwachtingen lagen heel hoog, wat alles te maken heeft met de naam en de reputatie van Jelle Vossen. Bij zijn voorstelling was er bijvoorbeeld geen mens die de opmerking maakte dat Club eigenlijke een invaller uit de Engelse tweede klasse had aangetrokken. Het is echter duidelijk dat Vossen wedstrijdritme te kort komt. Dat er ondertussen met hem op verschillende posities geschoven wordt, is dodelijk voor een spits die op zoek is naar zijn beste vorm. Maar Michel Preud'homme zal wel zijn redenen hebben, bovendien toont hij zich tevreden met het werk dat Vossen verricht.""Om de beste Vossen te zien te krijgen, moet hij eigenlijk enkele weken op zijn beste positie spelen: die van hangende spits in steun van een diepe man. Met Tom De Sutter had hij een perfecte tandem kunnen vormen. Bij Genk heeft Vossen alvast voldoende getoond dat hij het potentieel heeft om ook bij Club van grote waarde te zijn."S/VM: Laurent Depoitre viel tegen Oud-Heverlee Leuven geblesseerd uit met een enkelverstuiking. Wat kan zijn afwezigheid betekenen voor dit AA Gent?Jacques Sys: "Het ontbreken van Depoitre zou een serieuze handicap zijn. Hij is het soort aanvaller dat in het moderne voetbal zeer belangrijk is: iemand die de bal bijhoudt én dreigend is. Depoitre zorgt ervoor dat de rest van zijn ploeg kan opschuiven en ademruimte krijgt. Bovendien weegt hij op een verdediging. Ik denk niet dat zijn vervanger Coulibaly daartoe al in staat is. Depoitre is een bindende speler in de Gentse basiself.""Het zou voor de veel bejubelde Hein Vanhaezebrouck een kans zijn om zichzelf weer eens heruit te vinden. Zonder Depoitre moet hij een nieuwe spelsysteem uitdokteren om zijn ploeg te laten renderen. Zeker met een belangrijke match tegen Valencia in het verschiet: wil Gent de fel beoogde derde plaats halen, moeten ze iets rapen tegen de Spanjaarden. Mét Depoitre toonden ze in Valencia dat dat mogelijk is. Zonder Depoitre zullen ze nog moeten bewijzen dat het met een andere manier van voetballen ook kan."