"We zullen zien of Standard, dat op een bepaald ogenblik vijftien punten voor lag op ons, door de play-offs zal zweven en hetzelfde je-m'en-foutisme uitstralen nu het maar twee punten voorsprong meer heeft op de nummer twee. Ik ben benieuwd", klinkt Herman Van Holsbeeck opvallend ambitieus bij de start van PO1.

Op de vraag of hij nog gelooft in de titelkansen van Anderlecht, houdt Van Holsbeeck de boot niettemin af: "Nee, nee! Standard en Club Brugge hebben zware inspanningen geleverd om kampioen te worden, terwijl wij voor het eerst in elf jaar hebben gezegd dat het wel eens een overgangsseizoen kon zijn. Na de wedstrijden tegen Standard en Cub Brugge zullen we de echte plaats van Anderlecht wel kennen.

"Ik hoor de analisten zeggen: de derde plaats is het hoogst haalbare voor Anderlecht. Qua volwassenheid en stevigheid staan Standard en Club Brugge zeker verder, maar ik ben toch benieuwd. We gaan nog eens laten zien wie Anderlecht is, goed beseffend dat we niet dé kampioensploeg hebben. De bedoeling is om zo hoog mogelijk te eindigen en als het kan kampioen te spelen."

Sinds Besnik Hasi het overnam van de ontslagen John van den Brom, komen de tongen los over het gebrek aan structuur en trainingsarbeid onder de Nederlander. Volgens Hasi zelf was er dringend nood aan organisatie, Olivier Deschacht had het over een terugkeer naar het abc, en Cheikhou Kouyaté bekende dat hij nu drie keer harder werkt dan tevoren. Van Holsbeeck echter blijft het opnemen voor Van den Brom.

"Van den Brom heeft alles om een groot trainer te worden. De toekomst zal uitwijzen of ik gelijk krijg of jij. Hij is hier voor het eerst in een situatie gekomen waarin zijn aanpak niet honderd procent heeft gewerkt. Ga naar de spelers uit zijn vorige clubs en je zal niets dan positieve geluiden horen. Het probleem dit jaar was dat hij ook een stuk opleiding van de jonge spelers op zich moest nemen. Ik heb dat met John ook persoonlijk uitgepraat: dat hij op dat vlak moet verbeteren als hij verder wil geraken in zijn carrière."

Van Holsbeeck legt uit waarom Anderlecht zo lang wachtte om Van den Brom te ontslaan: "We hebben in één transferperiode dertig spelers laten gaan, waarvan zeven van de eerste ploeg. We zagen direct dat we op één of twee posities iets tekort kwamen om de jonge spelers te omringen. We zijn er niet in geslaagd dat te corrigeren in januari. Daarom konden we de verantwoordelijkheid voor de resultaten ook niet uitsluitend op de coach afschuiven."

"Ik denk dat John van den Brom weet wat hij moet doen om in de toekomst de stap naar een hoger niveau te zetten. Hij is een jonge trainer met au départ veel kwaliteiten, geloof mij. Maar hij is verstandig genoeg om te leren uit zijn fouten. Hij ziet het spelletje, heeft charisma en ook buikgevoel, iets wat veel trainers niet hebben. Een beetje meer structuur kan je aanleren. Hij moet voor zichzelf uitmaken of hij die inspanning wil opbrengen."

"We zullen zien of Standard, dat op een bepaald ogenblik vijftien punten voor lag op ons, door de play-offs zal zweven en hetzelfde je-m'en-foutisme uitstralen nu het maar twee punten voorsprong meer heeft op de nummer twee. Ik ben benieuwd", klinkt Herman Van Holsbeeck opvallend ambitieus bij de start van PO1. Op de vraag of hij nog gelooft in de titelkansen van Anderlecht, houdt Van Holsbeeck de boot niettemin af: "Nee, nee! Standard en Club Brugge hebben zware inspanningen geleverd om kampioen te worden, terwijl wij voor het eerst in elf jaar hebben gezegd dat het wel eens een overgangsseizoen kon zijn. Na de wedstrijden tegen Standard en Cub Brugge zullen we de echte plaats van Anderlecht wel kennen."Ik hoor de analisten zeggen: de derde plaats is het hoogst haalbare voor Anderlecht. Qua volwassenheid en stevigheid staan Standard en Club Brugge zeker verder, maar ik ben toch benieuwd. We gaan nog eens laten zien wie Anderlecht is, goed beseffend dat we niet dé kampioensploeg hebben. De bedoeling is om zo hoog mogelijk te eindigen en als het kan kampioen te spelen."Sinds Besnik Hasi het overnam van de ontslagen John van den Brom, komen de tongen los over het gebrek aan structuur en trainingsarbeid onder de Nederlander. Volgens Hasi zelf was er dringend nood aan organisatie, Olivier Deschacht had het over een terugkeer naar het abc, en Cheikhou Kouyaté bekende dat hij nu drie keer harder werkt dan tevoren. Van Holsbeeck echter blijft het opnemen voor Van den Brom."Van den Brom heeft alles om een groot trainer te worden. De toekomst zal uitwijzen of ik gelijk krijg of jij. Hij is hier voor het eerst in een situatie gekomen waarin zijn aanpak niet honderd procent heeft gewerkt. Ga naar de spelers uit zijn vorige clubs en je zal niets dan positieve geluiden horen. Het probleem dit jaar was dat hij ook een stuk opleiding van de jonge spelers op zich moest nemen. Ik heb dat met John ook persoonlijk uitgepraat: dat hij op dat vlak moet verbeteren als hij verder wil geraken in zijn carrière."Van Holsbeeck legt uit waarom Anderlecht zo lang wachtte om Van den Brom te ontslaan: "We hebben in één transferperiode dertig spelers laten gaan, waarvan zeven van de eerste ploeg. We zagen direct dat we op één of twee posities iets tekort kwamen om de jonge spelers te omringen. We zijn er niet in geslaagd dat te corrigeren in januari. Daarom konden we de verantwoordelijkheid voor de resultaten ook niet uitsluitend op de coach afschuiven.""Ik denk dat John van den Brom weet wat hij moet doen om in de toekomst de stap naar een hoger niveau te zetten. Hij is een jonge trainer met au départ veel kwaliteiten, geloof mij. Maar hij is verstandig genoeg om te leren uit zijn fouten. Hij ziet het spelletje, heeft charisma en ook buikgevoel, iets wat veel trainers niet hebben. Een beetje meer structuur kan je aanleren. Hij moet voor zichzelf uitmaken of hij die inspanning wil opbrengen."