"Het probleem was: ik wist niet wat er fout zat en er moest iets gebeuren. Van veertien spelers liep het contract af. Gíslason zat op zijn positie met concurrentie. Dan ben ik liever eerlijk. Dat was best moeilijk, want die jongen had toch een bepaalde status bij OHL."

"Maar in de situatie waarin wij nu zitten, kijk ik vooral naar explosieve spelers. Wij moeten kort op de bal zitten, letterlijk en figuurlijk. Strategen hebben meer tijd nodig en die tijd hebben we niet. Wetende dat we volgend seizoen toch niet met elkaar doorgaan, heb ik de beslissing genomen om afscheid van hem te nemen. Dat was best hard."

"Met Ogunjimi vond ik het minder moeilijk. Soms gedijt een speler niet in een club. Wrong team, wrong timing. Ik heb hem wel gewaarschuwd: let op dat het geen vier keer na mekaar gebeurt, want dan kan het probleem bij jou liggen. Ook voor hem geldt: bal aannemen, draaien, kijken, trappen. Dan is hij de beste. Maar wij spelen een ander soort voetbal nu."

S/VM: Welke invloed zullen de resultaten van de volgende weken hebben op uw toekomst bij OHL?

"Daar kan ik heel duidelijk in zijn. Het voordeel van mijn carrière is dat ik niet bezig moet zijn met de next step. Precies omdat ik onafhankelijk ben en zo'n soepel profiel heb. Als we ons redden en naar play-off 2 mogen, zal het hosanna in den hoge zijn."

"Mijn positie is dan afhankelijk van wat de club doet. Komt er een T1 bij wie ik me goed voel: prima. Een andere mogelijkheid is dat ik technisch directeur word. Wat géén mogelijkheid is, is dat ik verder doe als T1. Ik zeg dat heel formeel. De club weet dat."

"Het probleem was: ik wist niet wat er fout zat en er moest iets gebeuren. Van veertien spelers liep het contract af. Gíslason zat op zijn positie met concurrentie. Dan ben ik liever eerlijk. Dat was best moeilijk, want die jongen had toch een bepaalde status bij OHL.""Maar in de situatie waarin wij nu zitten, kijk ik vooral naar explosieve spelers. Wij moeten kort op de bal zitten, letterlijk en figuurlijk. Strategen hebben meer tijd nodig en die tijd hebben we niet. Wetende dat we volgend seizoen toch niet met elkaar doorgaan, heb ik de beslissing genomen om afscheid van hem te nemen. Dat was best hard.""Met Ogunjimi vond ik het minder moeilijk. Soms gedijt een speler niet in een club. Wrong team, wrong timing. Ik heb hem wel gewaarschuwd: let op dat het geen vier keer na mekaar gebeurt, want dan kan het probleem bij jou liggen. Ook voor hem geldt: bal aannemen, draaien, kijken, trappen. Dan is hij de beste. Maar wij spelen een ander soort voetbal nu."S/VM: Welke invloed zullen de resultaten van de volgende weken hebben op uw toekomst bij OHL?"Daar kan ik heel duidelijk in zijn. Het voordeel van mijn carrière is dat ik niet bezig moet zijn met de next step. Precies omdat ik onafhankelijk ben en zo'n soepel profiel heb. Als we ons redden en naar play-off 2 mogen, zal het hosanna in den hoge zijn.""Mijn positie is dan afhankelijk van wat de club doet. Komt er een T1 bij wie ik me goed voel: prima. Een andere mogelijkheid is dat ik technisch directeur word. Wat géén mogelijkheid is, is dat ik verder doe als T1. Ik zeg dat heel formeel. De club weet dat."