Het zwaartepunt van de achtste speeldag in eerste klasse ligt op zondag, met de toppers Club Brugge - Anderlecht (14.30 uur) en Standard - Lokeren (18 uur).

Club Brugge - Anderlecht
Voor blauw-zwart is het de eerste wedstrijd in het post-Garrido tijdperk. Mogelijk woont zijn opvolger Michel Preud'homme de wedstrijd al bij, op voorwaarde dat hij tijdig uit Saoedi-Arabië raakt. Lees meer.

Kampioen Anderlecht ging dinsdag in zijn openingsmatch in de Champions League met 2-0 ten onder tegen Benfica. Coach John van den Brom, die achteraf kritiek kreeg voor zijn tactische aanpak in Lissabon, zet zijn troepen ongetwijfeld op scherp om zo een tweede nederlaag in een week te vermijden.

Standard - Lokeren

Ook Standard weet sinds donderdag opnieuw wat verliezen is. De Rouches, met 21 op 21 autoritair leider in de Jupiler Pro League, lieten zich thuis verrassen door het bescheiden Esbjerg.

Zondag kunnen de Luikenaars zich voor eigen volk herpakken tegen Lokeren, dat voorlopig knap derde staat.

Andere duels

Zulte Waregem en KRC Genk, de twee andere Belgische vertegenwoordigers in de Europa League, komen zondagavond vanaf 20u30 in actie. Vicekampioen Zulte Waregem, dat 0-0 gelijkspeelde tegen Wigan, ontvangt OH Leuven. Bekerwinnaar Genk trekt na de fraaie zege in Kiev naar Waasland-Beveren.

Zaterdagavond (20u) staan vier wedstrijden op het programma: AA Gent - KV Oostende, Charleroi - Cercle Brugge, KV Mechelen - Bergen en Lierse - KV Kortrijk. (Belga/KVDA)

Het zwaartepunt van de achtste speeldag in eerste klasse ligt op zondag, met de toppers Club Brugge - Anderlecht (14.30 uur) en Standard - Lokeren (18 uur). Club Brugge - Anderlecht Voor blauw-zwart is het de eerste wedstrijd in het post-Garrido tijdperk. Mogelijk woont zijn opvolger Michel Preud'homme de wedstrijd al bij, op voorwaarde dat hij tijdig uit Saoedi-Arabië raakt. Lees meer. Kampioen Anderlecht ging dinsdag in zijn openingsmatch in de Champions League met 2-0 ten onder tegen Benfica. Coach John van den Brom, die achteraf kritiek kreeg voor zijn tactische aanpak in Lissabon, zet zijn troepen ongetwijfeld op scherp om zo een tweede nederlaag in een week te vermijden. Standard - Lokeren Ook Standard weet sinds donderdag opnieuw wat verliezen is. De Rouches, met 21 op 21 autoritair leider in de Jupiler Pro League, lieten zich thuis verrassen door het bescheiden Esbjerg. Zondag kunnen de Luikenaars zich voor eigen volk herpakken tegen Lokeren, dat voorlopig knap derde staat. Andere duels Zulte Waregem en KRC Genk, de twee andere Belgische vertegenwoordigers in de Europa League, komen zondagavond vanaf 20u30 in actie. Vicekampioen Zulte Waregem, dat 0-0 gelijkspeelde tegen Wigan, ontvangt OH Leuven. Bekerwinnaar Genk trekt na de fraaie zege in Kiev naar Waasland-Beveren. Zaterdagavond (20u) staan vier wedstrijden op het programma: AA Gent - KV Oostende, Charleroi - Cercle Brugge, KV Mechelen - Bergen en Lierse - KV Kortrijk. (Belga/KVDA)