Vorig jaar in juli al zou Hervé Kagé (23) met Gent een akkoord bereikt hebben, waardoor de voormalige kapitein van Charleroi transfervrij kan overstappen naar de Buffalo's.
Het contract van Kagé bij Charleroi liep aan het einde van dit seizoen af. Heel lang hoopte leiding van Charleroi het contract van Kagé open te breken. Toen dat niet lukte, wilde men hem er toe brengen om over te stappen naar OHL, dat bereid zou geweest zijn 350.000 euro te betalen voor de speler.

Dat Kagé door Charleroi eerder op het seizoen onder druk gezet zou zijn om bij te tekenen of in januari getransfereerd te worden naar een club via Mogi Bayat (die niet zijn manager is), werd door niemand formeel bevestigd.

Feit is dat de speler, die in het begin een van de sterkhouders was bij Charleroi, geleidelijk op de achtergrond verzeilde. Sinds 28 november speelde hij geen minuut meer. De relatie met trainer Yannick Ferrera raakte verzuurd. Volgens de speler zou de trainer het niet verlengen van zijn contract aangegrepen hebben om hem op een zijspoor te zetten.

Met de club brak er iets toen Kagé, die door Charleroi goed begeleid en geholpen werd toen hij van eind april tot eind mei 34 dagen in de gevangenis doorbracht, op 11 december niet opdaagde en zijn afwezigheid wettigde met een medisch getuigschrift.

Kagé bleef een maand afwezig, met als medische reden een depressie. Vorige week was er contact tussen Mehdi Bayat en Gent, waarbij Charleroi hoopte dat Gent de speler per direct zou overnemen, waardoor het toch nog een (bescheiden) transfersom zou vangen.

Als Gent in juli al met Kagé gepraat heeft, ging het daarbij formeel in de fout. Voor onderhandelingen met spelers die eind contract zijn, is de toestemming van de club nodig, behalve in de laatste zes maanden van de verbintenis.

Verwacht wordt dat Ludwig Sneyers, die in november al door Mehdi Bayat geattendeerd werd op het Gentse initiatief, daarover binnenkort AA Gentvoorzitter Ivan De Witte zal aanspreken. (TB/SVV)

Vorig jaar in juli al zou Hervé Kagé (23) met Gent een akkoord bereikt hebben, waardoor de voormalige kapitein van Charleroi transfervrij kan overstappen naar de Buffalo's. Het contract van Kagé bij Charleroi liep aan het einde van dit seizoen af. Heel lang hoopte leiding van Charleroi het contract van Kagé open te breken. Toen dat niet lukte, wilde men hem er toe brengen om over te stappen naar OHL, dat bereid zou geweest zijn 350.000 euro te betalen voor de speler. Dat Kagé door Charleroi eerder op het seizoen onder druk gezet zou zijn om bij te tekenen of in januari getransfereerd te worden naar een club via Mogi Bayat (die niet zijn manager is), werd door niemand formeel bevestigd.Feit is dat de speler, die in het begin een van de sterkhouders was bij Charleroi, geleidelijk op de achtergrond verzeilde. Sinds 28 november speelde hij geen minuut meer. De relatie met trainer Yannick Ferrera raakte verzuurd. Volgens de speler zou de trainer het niet verlengen van zijn contract aangegrepen hebben om hem op een zijspoor te zetten. Met de club brak er iets toen Kagé, die door Charleroi goed begeleid en geholpen werd toen hij van eind april tot eind mei 34 dagen in de gevangenis doorbracht, op 11 december niet opdaagde en zijn afwezigheid wettigde met een medisch getuigschrift. Kagé bleef een maand afwezig, met als medische reden een depressie. Vorige week was er contact tussen Mehdi Bayat en Gent, waarbij Charleroi hoopte dat Gent de speler per direct zou overnemen, waardoor het toch nog een (bescheiden) transfersom zou vangen.Als Gent in juli al met Kagé gepraat heeft, ging het daarbij formeel in de fout. Voor onderhandelingen met spelers die eind contract zijn, is de toestemming van de club nodig, behalve in de laatste zes maanden van de verbintenis. Verwacht wordt dat Ludwig Sneyers, die in november al door Mehdi Bayat geattendeerd werd op het Gentse initiatief, daarover binnenkort AA Gentvoorzitter Ivan De Witte zal aanspreken. (TB/SVV)