Voor de duidelijkheid: Kage werd kort na het uitbreken van 'de affaire' vrijgesproken en onschuldig verklaard. Zijn naam is echter besmeurd en dat laat wonden achter. Hoe gaat een mens daarmee om?

"Ik ga daar in het openbaar niks over zeggen, ik heb aan de politie en de club uitgelegd wat er precies gebeurd is', aldus Kage in Sport/Voetbalmagazine. "Toen de zaak uitlekte in de pers, was ze eigenlijk al voorbij, de politie had me twee weken daarvoor ondervraagd. Een storm in een glas water. Ze zeggen weleens: geen rook zonder vuur, maar hier was er zelfs geen rook."

"Het is eigenlijk onvoorstelbaar wat mij is overkomen. Ik ben opgegroeid in een omgeving waar van alles gebeurde, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Ik ben er nochtans niet zo zeker van dat die zaak met een andere speler ook zou uitgelekt zijn. Ik wil niet het slachtoffer uithangen en voor wat me in mijn carrière is overkomen draag ik ook een deel de verantwoordelijkheid, maar niet in deze affaire. Hier had ik niks mee te maken. Gelukkig kreeg ik de steun van voorzitter Joseph Allijns en technisch directeur Patrick Turcq."

Hoe reageer je wanneer je op de voorpagina's leest dat je naam genoemd wordt in een zaak van verkrachting?

Kage: 'Ik woon samen met mijn vriendin, we hebben een kind en verwachten een tweede. Ze was van alles op de hoogte voor het in de media kwam. Zij was het trouwens die mij verwittigde dat mijn naam in de krant stond. Het deed pijn, want ik wist dat ik me niks te verwijten had. Pijn in de eerste plaats wegens mijn naasten. Als ik alleen zou zijn, dan zou ik me geen bal aantrekken van heel die affaire. Mijn buren keken raar naar mij, ik kon in hun ogen zien dat ze de krant gelezen hadden. Maar alles van wat in de pers verscheen was voor 99 procent onwaar."

"Ik mag je wettelijk gezien geen details geven over de zaak, maar de beschuldigingen van dat meisje tegenover mij en Aboubacar Camara zijn ernstig en vals. Door zulke leugens te verspreiden kun je iemands leven kapotmaken. Mensen krijgen tien jaar cel voor verkrachting. Ze heeft dat gedaan om haar eigen gezicht te redden, niet om mij te raken, denk ik.'

Lees het volledige interview in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 23 maart, of in onze Pluszone.

Voor de duidelijkheid: Kage werd kort na het uitbreken van 'de affaire' vrijgesproken en onschuldig verklaard. Zijn naam is echter besmeurd en dat laat wonden achter. Hoe gaat een mens daarmee om?"Ik ga daar in het openbaar niks over zeggen, ik heb aan de politie en de club uitgelegd wat er precies gebeurd is', aldus Kage in Sport/Voetbalmagazine. "Toen de zaak uitlekte in de pers, was ze eigenlijk al voorbij, de politie had me twee weken daarvoor ondervraagd. Een storm in een glas water. Ze zeggen weleens: geen rook zonder vuur, maar hier was er zelfs geen rook.""Het is eigenlijk onvoorstelbaar wat mij is overkomen. Ik ben opgegroeid in een omgeving waar van alles gebeurde, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Ik ben er nochtans niet zo zeker van dat die zaak met een andere speler ook zou uitgelekt zijn. Ik wil niet het slachtoffer uithangen en voor wat me in mijn carrière is overkomen draag ik ook een deel de verantwoordelijkheid, maar niet in deze affaire. Hier had ik niks mee te maken. Gelukkig kreeg ik de steun van voorzitter Joseph Allijns en technisch directeur Patrick Turcq."Hoe reageer je wanneer je op de voorpagina's leest dat je naam genoemd wordt in een zaak van verkrachting?Kage: 'Ik woon samen met mijn vriendin, we hebben een kind en verwachten een tweede. Ze was van alles op de hoogte voor het in de media kwam. Zij was het trouwens die mij verwittigde dat mijn naam in de krant stond. Het deed pijn, want ik wist dat ik me niks te verwijten had. Pijn in de eerste plaats wegens mijn naasten. Als ik alleen zou zijn, dan zou ik me geen bal aantrekken van heel die affaire. Mijn buren keken raar naar mij, ik kon in hun ogen zien dat ze de krant gelezen hadden. Maar alles van wat in de pers verscheen was voor 99 procent onwaar." "Ik mag je wettelijk gezien geen details geven over de zaak, maar de beschuldigingen van dat meisje tegenover mij en Aboubacar Camara zijn ernstig en vals. Door zulke leugens te verspreiden kun je iemands leven kapotmaken. Mensen krijgen tien jaar cel voor verkrachting. Ze heeft dat gedaan om haar eigen gezicht te redden, niet om mij te raken, denk ik.'Lees het volledige interview in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 23 maart, of in onze Pluszone.