Het dilemma van Liverpoolhuurling Taiwo Awoniyi

© Belga Image

Geen training op Le Canonnier voor de Nigeriaanse spits van Liverpool deze week. Hij traint mee met de A-kern van The Reds en praat er over de toekomst.

De controversiële slotwedstrijd van de reguliere competitie ging aan Taiwo Awoniyi (20) voorbij. De Nigeriaanse spits van Excel Mouscron miste die vanwege de rode kaart die hij kreeg tegen Lokeren. Daardoor zat er plots wat extra vrije tijd in, tijd die hij doorbracht in Nigeria bij de familie.

Niet voor een selectie met de nationale ploeg, 28 man sterk, die zich dezer dagen voorbereidt op interlands tegen Polen en Servië. Daarbij zitten wel Moses Simon van AA Gent, en Uche Agbo van Standard en ook Elderson voetballend voor neo-eersteklasser Cercle Brugge, maar eigendom van AS Monaco. Maar dus geen Awoniyi, ondanks zijn 7 goals en 5 assists in de reguliere competitie en 1 goal en 1 assist in de beker. Stiekem had hij er wel op gehoopt.

Deze week zit de Nigeriaan opnieuw niet in België om play-off 2 voor te bereiden, maar in Engeland, om er mee te trainen bij zijn moederclub Liverpool, dat hem uitleende aan de Belgische eersteklasser. Topploegen uit play-off 1 kijken met argusogen naar wat de Engelsen van plan zijn met de spits. Awoniyi trainde dit seizoen eerder al mee met de A-kern van The Reds, de vorige keer een paar dagen, en is daar nu de hele week. De bedoeling is ook dat hij er gaat praten over zijn toekomst.

De speler zelf, de voorbije jaren al uitgeleend aan Kalmar in Zweden, NEC in Nijmegen en (vierdeklasser) Frankfurt in Duitsland, zou graag zijn carrière verderzetten bij een ploeg die ergens aan de top voetbalt. Het liefst bij een team dat volgend seizoen Europees speelt. Bij een paar Belgische topploegen kan dat.

Awoniyi ligt nog twee jaar onder contract bij Liverpool, dat de sleutels van zijn toekomst in handen heeft. Op tafel liggen twee opties: bijtekenen en dan weer uitgeleend worden, want klaar voor een plaats bij de Engelse topclub is hij nog niet, of niet bijtekenen en aansturen op een definitieve transfer. Uitsluitsel verder in het seizoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content