Oud-Heverlee Leuven nestelde zich dankzij een twaalf op twaalf in de top zes van het klassement. Trainer Ronny Van Geneugden verklaart het Leuvense succesrecept. "Vooral de rust en de stabiliteit die deze club uitstraalt", geeft Ronny Van Geneugden in Sport/Voetbalmagazine als eerste reden op. "En ten tweede: de kleedkamer. Dit is een groep die alles voor elkaar over heeft. Elke speler is zo gescreend dat we weten dat hij past in dit geheel. Als iedereen tegen negentig procent speelt, compenseert de groepsgeest de resterende tien procent.

"Voor we een transfer doen, ga ik altijd met die speler aan tafel zitten. Niet alleen als trainer, maar ook als mens. Ik pols naar hoe ze in het leven staan, wat ze willen bereiken in dat leven - niet alleen als voetballer, maar ook als papa en partner. Daar ga ik vrij diep op in en dat maakt dat ik door het jaar met heel veel spelers goede individuele gesprekken kan hebben."

"Iedere speler in deze groep weet dat hij honderd procent mijn keuze is geweest. Alleen kan ik er maar elf opstellen, dat weten ze ook. Maar betekent dit dat ik die anderen niet graag zie? Neen, toch?"

Ibou: behoefte aan stabiliteit

Met Ibou heeft OHL bovendien de voorlopige topschutter van de Jupiler Pro League in de rangen.

Van Geneugden: "Ik geef eerlijk toe dat zijn doelgerichtheid in de wedstrijden mij ook heeft verbaasd. Die jongen zit in een heel goede vorm, vooral dan in zijn hoofd."

"Uit ons allereerste gesprek was dat ook naar voren gekomen: dat hij behoefte had aan stabiliteit. Tot dan was hij bijna elk jaar van club veranderd. Die jongen wilde zich weer eens ergens thuis voelen. Daarom ook hebben wij hem een contract van drie jaar gegeven, om hem die zekerheid te geven. Wij geloven ook echt in hem."

"Hij en Ngolok zijn de enige spelers voor wie we transfergeld hebben betaald. Dan zijn we heel blij dat daar ook rendement tegenover staat." (JH)

Oud-Heverlee Leuven nestelde zich dankzij een twaalf op twaalf in de top zes van het klassement. Trainer Ronny Van Geneugden verklaart het Leuvense succesrecept. "Vooral de rust en de stabiliteit die deze club uitstraalt", geeft Ronny Van Geneugden in Sport/Voetbalmagazine als eerste reden op. "En ten tweede: de kleedkamer. Dit is een groep die alles voor elkaar over heeft. Elke speler is zo gescreend dat we weten dat hij past in dit geheel. Als iedereen tegen negentig procent speelt, compenseert de groepsgeest de resterende tien procent. "Voor we een transfer doen, ga ik altijd met die speler aan tafel zitten. Niet alleen als trainer, maar ook als mens. Ik pols naar hoe ze in het leven staan, wat ze willen bereiken in dat leven - niet alleen als voetballer, maar ook als papa en partner. Daar ga ik vrij diep op in en dat maakt dat ik door het jaar met heel veel spelers goede individuele gesprekken kan hebben." "Iedere speler in deze groep weet dat hij honderd procent mijn keuze is geweest. Alleen kan ik er maar elf opstellen, dat weten ze ook. Maar betekent dit dat ik die anderen niet graag zie? Neen, toch?"Ibou: behoefte aan stabiliteitMet Ibou heeft OHL bovendien de voorlopige topschutter van de Jupiler Pro League in de rangen. Van Geneugden: "Ik geef eerlijk toe dat zijn doelgerichtheid in de wedstrijden mij ook heeft verbaasd. Die jongen zit in een heel goede vorm, vooral dan in zijn hoofd." "Uit ons allereerste gesprek was dat ook naar voren gekomen: dat hij behoefte had aan stabiliteit. Tot dan was hij bijna elk jaar van club veranderd. Die jongen wilde zich weer eens ergens thuis voelen. Daarom ook hebben wij hem een contract van drie jaar gegeven, om hem die zekerheid te geven. Wij geloven ook echt in hem." "Hij en Ngolok zijn de enige spelers voor wie we transfergeld hebben betaald. Dan zijn we heel blij dat daar ook rendement tegenover staat." (JH)