Het Nieuwsblad publiceerde drie foto's van Matias Suarez en zijn Gouden Schoen. Op alledrie de foto's heeft de krant de vermelding van sponsor (en grote concurrent) Het Laatste Nieuws weggeveegd.

'Wij doen met de Gouden Schoen wat zij doen met onze banners tijdens de Ronde van Vlaanderen,' zegt hoofdredacteur Pascal Weiss van Het Nieuwsblad in De Morgen.

Pol Deltour, secretaris van de Vlaamse Vereniging voor Journalisten vindt dat deze vorm van censuur niet kan. 'Volgens de deontologische code moet waarheidsgetrouw bericht worden, zowel in woord als in beeld. Dit kan niet.'

Hoofdredacteur Paul Daenen van Het Laatste Nieuws ligt niet echt wakker van de 'censuur' van Het Nieuwsblad. 'Ze doen maar wat ze niet laten kunnen. Er gebeuren in de media wel ergere dingen.' (EE)

Het Nieuwsblad publiceerde drie foto's van Matias Suarez en zijn Gouden Schoen. Op alledrie de foto's heeft de krant de vermelding van sponsor (en grote concurrent) Het Laatste Nieuws weggeveegd. 'Wij doen met de Gouden Schoen wat zij doen met onze banners tijdens de Ronde van Vlaanderen,' zegt hoofdredacteur Pascal Weiss van Het Nieuwsblad in De Morgen. Pol Deltour, secretaris van de Vlaamse Vereniging voor Journalisten vindt dat deze vorm van censuur niet kan. 'Volgens de deontologische code moet waarheidsgetrouw bericht worden, zowel in woord als in beeld. Dit kan niet.' Hoofdredacteur Paul Daenen van Het Laatste Nieuws ligt niet echt wakker van de 'censuur' van Het Nieuwsblad. 'Ze doen maar wat ze niet laten kunnen. Er gebeuren in de media wel ergere dingen.' (EE)