Wie waren de 'nonnen' die in de Cristal Arena de wedstrijd tussen KRC Genk en Anderlecht bijwoonden? Niemand die het de voorbije dagen kon of wou zeggen. Enkele kranten lanceerden op het internet zelfs een publieke oproep om het antwoord te vinden, maar een uitleg kwam er tot nog toe niet.

"Geen vrijgezellenavond"

Wat Erik Gerits, directeur organisatie bij KRC Genk, kan vertellen, is dat de groep vooraf toestemming vroeg aan de club om met zo'n groep mensen in habijt naar de wedstrijd te komen. Volgens Gerits ging het om een actie in het kader van een vrijgezellenavond.

"Klopt niet", zegt Jonas Bevernage nu aan Sport/Voetbalmagazine. Hij begeleidde de groep en werkt als freelancer voor het evenementenbureau Fast Forward Events uit Gent. "Ik kan niet in detail gaan," aldus Bevernage, "maar ik kan wel zeggen dat we een reportage maken voor een productiehuis.

We doen onderzoek naar hoe grote evenementen de dynamiek in een groep kunnen beïnvloeden. Naar Genk namen we nonnen uit drie verschillende kloosters mee. Ik moest de groep begeleiden, maar de bedoeling was dat ze zoveel mogelijk zelf deden. Ik wist bijvoorbeeld perfect waar ze zouden zitten, maar ik liet hen dat zelf uitzoeken, zodat alles zo authentiek mogelijk zou zijn."

"Een serieus project"

De bedoeling is om met dezelfde groep naar nog wedstrijden te gaan, zegt Bevernage. "Maar ook daarover kan ik nog niet veel kwijt. Daarnaast willen we ook nog naar andere evenementen gaan met andere doelgroepen, die misschien een beetje vervreemd zijn van de maatschappij."

Veel mensen in Genk dachten dat het om een grap ging, zeker omdat sommige 'nonnen' braadworsten aten, ostentatief kruistekens sloegen en enkelen ook gewoon verklede mannen leken. "Dat laatste is een verkeerde indruk", lacht Bevernage. "Het is wat jammer dat het door bepaalde media als een grap werd omschreven, want het is een serieus project."

Wie waren de 'nonnen' die in de Cristal Arena de wedstrijd tussen KRC Genk en Anderlecht bijwoonden? Niemand die het de voorbije dagen kon of wou zeggen. Enkele kranten lanceerden op het internet zelfs een publieke oproep om het antwoord te vinden, maar een uitleg kwam er tot nog toe niet. "Geen vrijgezellenavond"Wat Erik Gerits, directeur organisatie bij KRC Genk, kan vertellen, is dat de groep vooraf toestemming vroeg aan de club om met zo'n groep mensen in habijt naar de wedstrijd te komen. Volgens Gerits ging het om een actie in het kader van een vrijgezellenavond. "Klopt niet", zegt Jonas Bevernage nu aan Sport/Voetbalmagazine. Hij begeleidde de groep en werkt als freelancer voor het evenementenbureau Fast Forward Events uit Gent. "Ik kan niet in detail gaan," aldus Bevernage, "maar ik kan wel zeggen dat we een reportage maken voor een productiehuis.We doen onderzoek naar hoe grote evenementen de dynamiek in een groep kunnen beïnvloeden. Naar Genk namen we nonnen uit drie verschillende kloosters mee. Ik moest de groep begeleiden, maar de bedoeling was dat ze zoveel mogelijk zelf deden. Ik wist bijvoorbeeld perfect waar ze zouden zitten, maar ik liet hen dat zelf uitzoeken, zodat alles zo authentiek mogelijk zou zijn.""Een serieus project"De bedoeling is om met dezelfde groep naar nog wedstrijden te gaan, zegt Bevernage. "Maar ook daarover kan ik nog niet veel kwijt. Daarnaast willen we ook nog naar andere evenementen gaan met andere doelgroepen, die misschien een beetje vervreemd zijn van de maatschappij."Veel mensen in Genk dachten dat het om een grap ging, zeker omdat sommige 'nonnen' braadworsten aten, ostentatief kruistekens sloegen en enkelen ook gewoon verklede mannen leken. "Dat laatste is een verkeerde indruk", lacht Bevernage. "Het is wat jammer dat het door bepaalde media als een grap werd omschreven, want het is een serieus project."