Toen was Willy Naessens voorzitter, nu CEO. Toen was Francky Dury Trainer van het Jaar, nu is hij dat ook. Al 24 jaar kennen ze mekaar: "Francky viel me op door zijn gedrevenheid toen we met de reserven op Ronse speelden", herinnert Naessens die toen nog gewoon voorzitter van Zultse VV was zich het begin van hun 'romance'. Intussen zijn ze allebei veranderd: "Francky is wijzer en grijzer geworden, en toleranter. Tien jaar geleden was hij na een nederlaag nog een week ziek, nu nog één dag. En ik een halve dag."

Dury: "Nog voor Gent zich voor mij meldde, vroeg Patrick Decuyper me wat mijn ambitie nog was. Ik zie: ik wil nog eens Europees voetballen in een nieuw stadion. Is dat alles' vroeg hij. Wat had hij dan gewild? Dat ik zou zeggen dat ik trainer van Barcelona wilde worden? Ik houd van realistische dromen, niet van dingen die ik niet kan bereiken.

Je moet eerst trainer worden voor je coach kan worden. Als je me vraagt of ik nog dezelfde coach ben als tien jaar geleden, zeg ik: gelukkig niet. Vroeger dacht ik: zo doen we het en niet anders. Mijn concentratie was de concentratie van het team. Nu laat ik mijn spelers veel meer los. Toen waren we amateurs, we kwamen uit derde klasse. Nu weet ik wat eerste klasse is."

Dury kreeg een contract van tien jaar. Naessens: "Zo weten spelers dat hij iemand van de club is, dat ze niet met nieuwjaar aan de poten van zijn stoel moeten beginnen zagen. Francky weet dat wij maximaal 55% van ons budget willen besteden aan lonen. Wij kunnen geen speler kopen die een miljoen moest kosten. Wij kunnen hooguit iemand halen die 600.000 euro kost. Wij moeten spelers opmerken net voor ze het maken."

Dury: "Pollet wilden we vijf jaar geleden al. Het is door omstandigheden dat hij hier vorig jaar niet is gekomen."

Is Naessens niet bang dat zijn trainer na een eventueel bekersucces vertrekt? "Ik pak de problemen maar aan als ze zich stellen. Laten we eerst de beker winnen en Europees spelen in ons vernieuwd stadion. Dan moet Francky niet weg."

Toen was Willy Naessens voorzitter, nu CEO. Toen was Francky Dury Trainer van het Jaar, nu is hij dat ook. Al 24 jaar kennen ze mekaar: "Francky viel me op door zijn gedrevenheid toen we met de reserven op Ronse speelden", herinnert Naessens die toen nog gewoon voorzitter van Zultse VV was zich het begin van hun 'romance'. Intussen zijn ze allebei veranderd: "Francky is wijzer en grijzer geworden, en toleranter. Tien jaar geleden was hij na een nederlaag nog een week ziek, nu nog één dag. En ik een halve dag."Dury: "Nog voor Gent zich voor mij meldde, vroeg Patrick Decuyper me wat mijn ambitie nog was. Ik zie: ik wil nog eens Europees voetballen in een nieuw stadion. Is dat alles' vroeg hij. Wat had hij dan gewild? Dat ik zou zeggen dat ik trainer van Barcelona wilde worden? Ik houd van realistische dromen, niet van dingen die ik niet kan bereiken.Je moet eerst trainer worden voor je coach kan worden. Als je me vraagt of ik nog dezelfde coach ben als tien jaar geleden, zeg ik: gelukkig niet. Vroeger dacht ik: zo doen we het en niet anders. Mijn concentratie was de concentratie van het team. Nu laat ik mijn spelers veel meer los. Toen waren we amateurs, we kwamen uit derde klasse. Nu weet ik wat eerste klasse is."Dury kreeg een contract van tien jaar. Naessens: "Zo weten spelers dat hij iemand van de club is, dat ze niet met nieuwjaar aan de poten van zijn stoel moeten beginnen zagen. Francky weet dat wij maximaal 55% van ons budget willen besteden aan lonen. Wij kunnen geen speler kopen die een miljoen moest kosten. Wij kunnen hooguit iemand halen die 600.000 euro kost. Wij moeten spelers opmerken net voor ze het maken."Dury: "Pollet wilden we vijf jaar geleden al. Het is door omstandigheden dat hij hier vorig jaar niet is gekomen."Is Naessens niet bang dat zijn trainer na een eventueel bekersucces vertrekt? "Ik pak de problemen maar aan als ze zich stellen. Laten we eerst de beker winnen en Europees spelen in ons vernieuwd stadion. Dan moet Francky niet weg."