Heeft Thomas Meunier (21) de kwaliteiten om zijn opvolger als rechtsachter te worden, vroeg Geert De Vlieger zich af.

Carl Hoefkens: "De kwaliteiten misschien wel, maar ik denk dat Meunier als rechtsbuiten of tweede spits voor Brugge in de toekomst tien tot twaalf miljoen euro waard kan zijn. Als rechtsachter kan hij ook slagen, maar dan zullen ze hem nooit voor veel geld verkopen."

"Zijn positiespel is nog niet top, maar dat is 'trainbaar'. In België is dat trouwens minder een probleem. In de play-offs zal hij af en toe door de mand vallen, maar in andere matchen niet. Dan krijg je hetzelfde als Guillaume Gillet: de perfecte rechtsachter in België, maar geen echte. Er gaat geen enkele buitenlandse ploeg Gillet als rechtsachter halen."

"Thomas heeft de potentie om ooit in een Engelse topclub te raken, maar niet als rechtsachter. Voor hem is dit niet de juiste keuze."

"Ik spreek nu wel wat tegen Club, maar mocht ik Thomas zijn, ik zou vol voor die plaats als rechtsbuiten gaan. Zeggen: ik ben beter dan wie daar ook speelt en als jullie willen dat ik rechtsachter ben, ga ik wel op de bank zitten."

"Thomas is een superkerel, spreekt na een jaar perfect Nederlands, is geen dwarsligger, wel een ploegspeler die luistert. Maar misschien zegt hij volgend jaar wel: 'Die Carl, die heeft toch gelijk.'"

Heeft Thomas Meunier (21) de kwaliteiten om zijn opvolger als rechtsachter te worden, vroeg Geert De Vlieger zich af. Carl Hoefkens: "De kwaliteiten misschien wel, maar ik denk dat Meunier als rechtsbuiten of tweede spits voor Brugge in de toekomst tien tot twaalf miljoen euro waard kan zijn. Als rechtsachter kan hij ook slagen, maar dan zullen ze hem nooit voor veel geld verkopen.""Zijn positiespel is nog niet top, maar dat is 'trainbaar'. In België is dat trouwens minder een probleem. In de play-offs zal hij af en toe door de mand vallen, maar in andere matchen niet. Dan krijg je hetzelfde als Guillaume Gillet: de perfecte rechtsachter in België, maar geen echte. Er gaat geen enkele buitenlandse ploeg Gillet als rechtsachter halen." "Thomas heeft de potentie om ooit in een Engelse topclub te raken, maar niet als rechtsachter. Voor hem is dit niet de juiste keuze.""Ik spreek nu wel wat tegen Club, maar mocht ik Thomas zijn, ik zou vol voor die plaats als rechtsbuiten gaan. Zeggen: ik ben beter dan wie daar ook speelt en als jullie willen dat ik rechtsachter ben, ga ik wel op de bank zitten.""Thomas is een superkerel, spreekt na een jaar perfect Nederlands, is geen dwarsligger, wel een ploegspeler die luistert. Maar misschien zegt hij volgend jaar wel: 'Die Carl, die heeft toch gelijk.'"