Holzhauser zette in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau enkele sterke statistieken neer. De Oostenrijker was op het Kiel goed voor zestien beslissende passes en evenveel doelpunten. Lang brak in zijn eerste seizoen bij Club Brugge helemaal door. Met (tot dusver) vijftien competitiedoelpunten is de jonge Nederlander de topschutter van blauw-zwart, dat afstevent op een nieuwe titel. Afgelopen seizoen was ook het jaar van Onuachu. De Genk-spits kon (tot dusver) maar liefst 33 keer scoren in de competitie en verbrak daarmee het record van andere Genk-topschutter, Wesley Sonck.

Bij de vrouwen maken Laura Deloose en Laura De Neve, steunpilaren bij de ongenaakbare kampioen RSC Anderlecht, kans op de prijs van Profvoetbalster van het Jaar. Of zorgt Marie Minnaert van Club YLA voor de verrassing?

Georges Mikautadze (Seraing), Marlos Moreno (Lommel) en Dante Vanzeir (Union) zijn de kanshebbers voor de prijs van Profvoetballer van het Jaar in de 1B Pro League. Vanzeir had met negentien doelpunten een bijzonder groot aandeel in de titel van Union. De Franse Georgiër Mikautadze vond dan weer bij Seraing blind de weg naar doel (in totaal 22 goals) en dwong met de Luikenaars mee de promotie naar 1A af via de barrages. De Colombiaan Moreno, de vinnige aanvaller van Lommel, kon dit seizoen vijf keer de netten laten trillen.

De winnaars worden komende maandag tijdens de Pro League Awards bekendgemaakt.

Holzhauser zette in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau enkele sterke statistieken neer. De Oostenrijker was op het Kiel goed voor zestien beslissende passes en evenveel doelpunten. Lang brak in zijn eerste seizoen bij Club Brugge helemaal door. Met (tot dusver) vijftien competitiedoelpunten is de jonge Nederlander de topschutter van blauw-zwart, dat afstevent op een nieuwe titel. Afgelopen seizoen was ook het jaar van Onuachu. De Genk-spits kon (tot dusver) maar liefst 33 keer scoren in de competitie en verbrak daarmee het record van andere Genk-topschutter, Wesley Sonck. Bij de vrouwen maken Laura Deloose en Laura De Neve, steunpilaren bij de ongenaakbare kampioen RSC Anderlecht, kans op de prijs van Profvoetbalster van het Jaar. Of zorgt Marie Minnaert van Club YLA voor de verrassing? Georges Mikautadze (Seraing), Marlos Moreno (Lommel) en Dante Vanzeir (Union) zijn de kanshebbers voor de prijs van Profvoetballer van het Jaar in de 1B Pro League. Vanzeir had met negentien doelpunten een bijzonder groot aandeel in de titel van Union. De Franse Georgiër Mikautadze vond dan weer bij Seraing blind de weg naar doel (in totaal 22 goals) en dwong met de Luikenaars mee de promotie naar 1A af via de barrages. De Colombiaan Moreno, de vinnige aanvaller van Lommel, kon dit seizoen vijf keer de netten laten trillen. De winnaars worden komende maandag tijdens de Pro League Awards bekendgemaakt.