In Sport/Voetbalmagazine legt ondervoorzitter van de club Marc Bartholomeeusen uit hoe de fusie tot stand kwam. "Het ging allemaal bijzonder snel", zegt Bartholomeeusen.

"Op 31 mei, na een vergadering met het stadsbestuur, viel de beslissing. Diezelfde dag nog werd de naamswijziging doorgevoerd. Het dagelijks bestuur van de nieuwe club - ik noem het een nieuwe club - is gestructureerd rond de diverse cellen die we bij KFCO Wilrijk hadden: sport, horeca, supporters, financiën, veiligheid, enzovoort. Die zijn aangevuld met capabele en gemotiveerde mensen die er een boost aan hebben gegeven."

Tekort aan tapkranen

Naarmate het aantal abonnees steeg, werd duidelijk dat voetballen in Wilrijk geen optie was. De capaciteit bedraagt daar hooguit 2000 man. Bovendien zouden er allerlei problemen opduiken: van parkeergelegenheid tot buurtoverlast en een tekort aan tapkranen.

Bartholomeeusen vat het mooi samen: "Bier kan mensen lastig maken. Maar als er géén bier is, zijn ze nog lastiger."

Oorlog in Antwerpen

In de gemeenten waar Beerschot op verplaatsing gaat spelen, houden ze ook hun hart vast. "Plots werden we in de politietoren uitgenodigd voor een onderhoud met Binnenlandse Zaken en de Voetbalcel", vertelt Bartholomeeusen. "We komen daar binnen en er zitten wel veertig inspecteurs, allemaal met sterren en baretten, uit alle zones van de provincie. Die gingen er precies van uit dat het oorlog wordt in Antwerpen."

"Ik heb hen duidelijk gemaakt dat de Beerschotaanhang de laatste jaren een goede reputatie heeft en dat we er veel belang aan hechten dat het imago van de nieuwe club goed blijft."

"Beerschot heeft ook niet echt een 'uitpubliek', doorgaans maar een 400 man. Onze aanwezigheid zou net een boost moeten geven aan eerste provinciale, niet alleen door de hoge recette, maar ook doordat men hier en daar eens gaat nadenken over de ondermaatse accommodaties."

In Sport/Voetbalmagazine legt ondervoorzitter van de club Marc Bartholomeeusen uit hoe de fusie tot stand kwam. "Het ging allemaal bijzonder snel", zegt Bartholomeeusen."Op 31 mei, na een vergadering met het stadsbestuur, viel de beslissing. Diezelfde dag nog werd de naamswijziging doorgevoerd. Het dagelijks bestuur van de nieuwe club - ik noem het een nieuwe club - is gestructureerd rond de diverse cellen die we bij KFCO Wilrijk hadden: sport, horeca, supporters, financiën, veiligheid, enzovoort. Die zijn aangevuld met capabele en gemotiveerde mensen die er een boost aan hebben gegeven." Tekort aan tapkranenNaarmate het aantal abonnees steeg, werd duidelijk dat voetballen in Wilrijk geen optie was. De capaciteit bedraagt daar hooguit 2000 man. Bovendien zouden er allerlei problemen opduiken: van parkeergelegenheid tot buurtoverlast en een tekort aan tapkranen. Bartholomeeusen vat het mooi samen: "Bier kan mensen lastig maken. Maar als er géén bier is, zijn ze nog lastiger." Oorlog in AntwerpenIn de gemeenten waar Beerschot op verplaatsing gaat spelen, houden ze ook hun hart vast. "Plots werden we in de politietoren uitgenodigd voor een onderhoud met Binnenlandse Zaken en de Voetbalcel", vertelt Bartholomeeusen. "We komen daar binnen en er zitten wel veertig inspecteurs, allemaal met sterren en baretten, uit alle zones van de provincie. Die gingen er precies van uit dat het oorlog wordt in Antwerpen.""Ik heb hen duidelijk gemaakt dat de Beerschotaanhang de laatste jaren een goede reputatie heeft en dat we er veel belang aan hechten dat het imago van de nieuwe club goed blijft.""Beerschot heeft ook niet echt een 'uitpubliek', doorgaans maar een 400 man. Onze aanwezigheid zou net een boost moeten geven aan eerste provinciale, niet alleen door de hoge recette, maar ook doordat men hier en daar eens gaat nadenken over de ondermaatse accommodaties."